5 Günde 3 Kilo Verdiren İlginç Diyet: Ananas Diyeti

ads ads ads ads
27/02/2021

ads
5 Günde 3 Kilo Verdiren İlginç Diyet: Ananas Diyeti

İçeriğinde yer alan bromelain nedeni ile diyet listelerinin vazgeçilmezi olan ananas, tokluk hissinin uzun süre korunmasında büyük katkıda bulunuyor. Son derece kısıtlayıcı olan ananas diyeti, maksimum 5-6 gün uygulanması gereken diyetler arasında yer alıyor. Bu diyet fazla birkaç kilosunu kısa sürede vermek, detoks yapmak, metabolizmasını hızlandırmak ya da ödem atmak isteyenlerin tercih edebileceği diyetler arasında bulunuyor. Ananasın bol lifli ve su bakımından zengin bir meyve olması, ananas diyeti her ne kadar düşük kalorili bir diyet olsa da, tokluk hissinin uzun süre korunmasına yardım ediyor.

Ananas diyeti nedir?

Ananas diyeti, tüm ana ve ara öğünlerde ananasa yer verilen düşük kalorili ve kısıtlayıcı bir diyet çeşidi olarak öne çıkıyor. Düşük kalorili bir diyet olduğu için uzun vadede uygulanabilir bir diyet değil. Fakat ananasın vücutta biriken toksik maddeleri atıcı özelliği, diyeti bir detoks programı haline getiriyor. Kalp, damar ve böbrek rahatsızlığı bulunmayan kişiler, arınmak ve arınma sürecinde birkaç kilo kaybetmek için bu programı tercih edebilir. Diğer taraftan, kolay hazırlanabilir yiyeceklerden oluşması diyeti uygulanabilir kılıyor.

Ananas diyeti nasıl yapılır?

Ananas diyeti yapılabilmesi için, verilen listeye en az iki en fazla beş gün sadık kalınması gerekiyor. Düşük kalorili diyetler arasında yer alsa da ananasın içinde yer alan bromelain maddesi leptin hormonunu dengeleyerek açlık hissini azaltıyor. Ananasın bol lifli yapısı ve diyette yer verilen protein miktarının çokluğu, diyetin uygulanabilirliğini artırıyor. Çoğu şeyin yasak olduğu diyetin, birkaç günden fazla yapılmaması gerekiyor.

Ananas diyeti listesi:

Kahvaltı: 2 ya da 3 dilim ananas, 1 fincan yoğurt ve 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Ara öğün: 1 bardak taze sıkılmış ananas suyu, 1 dilim kızartılmış tam tahıllı ekmek, 1 adet haşlanmış yumurta

Öğle yemeği: 100 gram az yağlı sebze yemeği / ızgara tavuk / ızgara balık

Ara öğün: 1 bardak taze sıkılmış ananas suyu, 1 fincan az yağlı yoğurt ve ince dilimlenmiş ananasla hazırlanmış ananaslı yoğurt

Akşam yemeği: 100 gram ızgara tavuk göğsü ve bol yeşillikli ananaslı bir salata

Ananasın ödem söktürücü ve vücuttan su atıcı özelliği olduğu için diyet yapılırken su tüketiminin artırılması öneriliyor. Sabah kalkınca limonlu ılık su tüketilmesi, aralarda şekersiz yeşil çay tüketilmesi metabolizmayı artırıcı ve sindirim sistemini düzenleyici etkilerinden dolayı tavsiye ediliyor.

Ananasın faydaları

Ananas, bromelain adı verilen bir enzimi içinde barındırıyor. Yağ yakımını hızlandıran etkisiyle bilinen bromelain, stres sebebiyle bozulan leptin mekanizmasını düzenliyor, iştahı kontrol etmeye yardımcı oluyor. Aynı zamanda sindirim sistemini düzenliyor, kansere karşı koruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bütün bunlara ek olarak ödem söktürücü özelliği de bulunuyor. Düşük kalorili meyveler arasında yer alan ananas, bol lifli yapısı sayesinde uzun süren tokluk hissi sağlıyor.

Ananas diyetinin zararları

Ananas diyeti, çoğu şeyin yasak olduğu mono diyet tipleri içinde yer alıyor. Tek tip beslenme olarak da tanımlanabilecek diyet, uzun süre uygulandığında kalp, damar ve böbrek rahatsızlıklarına davetiye çıkarabiliyor. Sağlıklı bir insanın birkaç günlük uygulamasında herhangi bir sorun teşkil etmese de uzun süre uygulanması önerilmiyor. Düşük kalori alımı olduğu için uygulama esnasında baş dönmesi, baş ağrısı ve yorgunluk hissine neden olabiliyor. Ananas vücuttan su atımını desteklediği için diyet yapılırken yeterli sıvı tüketilmemesi vücudun susuz kalmasına sebebiyet verebiliyor.

27/02/2021 15:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ananas Diyeti, kilo verme, sağlık
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.