Solyalı: 50 bin 156 çek karşılıksız çıktı

ads ads ads ads
31/01/2023

ads
Solyalı: 50 bin 156 çek karşılıksız çıktı

Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa Milletvekili Ürün Solyalı, “Borç Altında Ezilmeye Mahkum Edilen Kıbrıslı Türkler” konulu güncel konuşmasında, KKTC Merkez Bankası’nın verilerine yer verdi.

Merkez Bankası’nın verilerine göre, son yıl içerisinde ödenmeyen borçların yüzde 69, tahsili geçmiş alacakların yüzde 70 ve konut kredilerinin yüzde 25 oranında arttığını söyleyen Solyalı, konut kredilerinde mahkemelik borçların ise yüzde 165 oranında arttığını kaydetti.

50 bin 156 çekin karşılıksız çıktığını ve bu çeklerin yüzde 70’inin tüzel kişilere ait olduğunu aktaran Solyalı, Kıbrıslı Türklerin borç yükü altında yaşadığını söyledi.

Bir yılda banka karlılığı TL’de yüzde 102, dolarda ise yüzde 38 oranında artarken borcu olanların giderek fakirleştiğini anlatan Solyalı, yetkilileri orta sınıfı görmezden gelmekle ve hayatı ucuzlatmakla ilgili önerileri umursamamakla suçladı.

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Yasası’nda yapılmak istenen ancak varılan uzlaşı nedeniyle vazgeçilen değişiklikle ilgili de konuşan Solyalı, ilgili paydaşlarla konuşmadan, dikte ettirir şekilde değişiklik yapmak istediği gerekçesiyle hükümeti eleştirdi.

Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ın hala görevden alınmamasına da tepki gösteren Solyalı, Ünsal’ın hem Anayasa’ya hem Ceza Yasası’na hem de Din İşleri Dairesi Yasası’na aykırı davrandığını söyledi ve “Bu kişiyi hala daha görevde bırakmak ihmaldir ve bunu uygulayan da suç işlemiştir” dedi.

31/01/2023 18:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Solyalı: 50 bin 156 çek karşılıksız çıktı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.