50. Kütüphane Haftası başladı

ads ads ads ads
31/03/2014

ads
50. Kütüphane Haftası başladı

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin, bireylerin okuma ve kütüphane kullanma alışkanlığını artırmak hedefiyle her yıl çeşitli etkinliklerle kutladığı Kütüphane Haftası, bugün, Lefkoşa’da Milli Kütüphane’de düzenlenen 2. Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi Sergisi’nin açılışı ile başladı.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, 4 Nisan tarihine kadar sürecek olan 50. Kütüphane Haftası'nın açılış etkinliğine Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ile Bakanlığın Kültür ve Sanat Danışmanı Süleyman Akosman katıldı.

Serginin açılışında konuşan Akosman, Kütüphane Haftası boyunca kütüphaneleri en çok kullanan çocukların ödüllendirileceği, kütüphane ziyaretleri yapılacağı ve yine çocuklara yönelik olarak Masal Günleri etkinliği düzenleneceği bilgisini verdi.

Akosman, Cuma günü Girne Kütüphanesi’nde ‘’Gız Mustafa’’ isimli kitabın yazarı Hasan Karaokçu ile söyleşi ve imza gecesi yapılacağını da kaydetti.

Akosman’ın konuşmasının ardından Bakanlık Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, tüm kitap koleksiyonunu Milli Kütüphane’ye bağışlayan edebiyat sanatçısı Neriman Cahit ile ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’na teşekkür etti ve Neriman Cahit ile Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Koordinatörü Mehmet Güneş’e plaket takdim etti.

Milli Kütüphane’yi yıl boyunca en çok kullanan üç yetişkinin de ödüllendirildiği etkinlikte Selin Feza Akça, Ayşe Tezel ve Işılay Arabi’ye de belge ve ödülleri verildi.

Açılışı yapılan 2. Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi Sergisi’nde; Türk Maarif Koleji, Atatürk Meslek Lisesi, Lefkoşa Türk Lisesi ve Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’nin fotoğrafçılık kulüplerinden 24 öğrencinin geçen hafta Gazimağusa’da deneyimli fotoğrafçılar eşliğinde gerçekleştirdiği 2. Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi çerçevesinde çektiği fotoğraflar arasından seçilen 22 fotoğraf yer alıyor.

4 Nisan Cuma gününe kadar mesai saatleri arasında ziyaret edilebilecek serginin açılışında, etkinliğe katkı koyan deneyimli fotoğrafçılar Buket Özatay, Kültür Dairesi Yayın ve Halkla İlişkiler Memuru Ceyhan Özyıldız, Emre Türkelman, Kültür Dairesi Görevlisi Leman Ahmetoğlu, Mehmet Gökyiğit, Mehmet Türkelman, Mustafa Müezzinoğlu ve Tevfik Ulual ile etkinliğe katılan öğrencilere de teşekkür belgeleri verildi. 

31/03/2014 18:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kütüphane haftası, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.