Japonya'da 12 yıl sonra ilk kez bir yabancı idam edildi

Japonya'da 4 kişilik bir aileyi öldüren cinayet zanlısı Çin vatandaşı, ülkede 12 yıl sonra idam edilen ilk yabancı uyruklu suçlu oldu.

ads ads ads ads
26/12/2019

ads
Japonya'da 12 yıl sonra ilk kez bir yabancı idam edildi

Japonya'da isminin Wei Wei olduğu öğrenilen bir Çinli, 4 kişilik bir aileyi öldürmekten ötürü idam cezasına çarptırıldı. 

Japonya Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Wei'nin söz konusu cinayetleri 2003 yılının ortalarında iki Çinli suç ortağıyla birlikte işlediğinin tespit edildiği belirtildi. 

Wei'nin suçunu kabul ettiği öğrenilirken, Çin'e kaçan iki suç ortağının Çinli yetkililerce yakalandığı, birinin idamla, diğerinin ise müebbet hapisle cezalandırıldığı öğrenildi. 

Japonya, idam cezası uygulayan 7 ülkeden biri ve idam cezası halkın çoğunluğu tarafından da destekleniyor. 

Japonya'daki idam cezaları ise asma yöntemiyor yapılıyor ve suçlulara ne zaman idam edilecekleri infaz sabahına kadar açıklanmıyor.

Öte yandan, Japonya'da halihazırda idam bekleyen 120 suçlunun olduğu biliniyor. 

Geçen sene infaz edilen 15 idam cezası ise birlikte de, on yıl içerisinde Japonya'da ulaşılan en yüksek idam cezası sayısına ulaşıldı.

İdam edilenler arasında, Japonya'nın başkenti Tokyo'da 1995'te bir metroda düzenlenen ve 13 kişinin öldüğü sarin gazı saldırısını düzenleyen Aum Şinrikyo (Yüce Gerçek) tarikatının 6 üyesi de bulunuyor.

26/12/2019 11:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Japonya’da 12 yıl, haber, kıbrıs, sonra, ilk, kez, bir, yabancı, idam, edildi
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.