Yıldız Olmak Kolay Mı? oyunu prömiyerini yapacak

Çatalköy Belediye Tiyatro Su’nun yeni oyunu “Yıldız Olmak Kolay Mı?” Pazartesi ve Salı günü prömiyerini yapacak.

ads ads ads ads
10/04/2019

ads
Yıldız Olmak Kolay Mı? oyunu prömiyerini yapacak

Çatalköy Belediye Tiyatro Su’nun yeni oyunu “Yıldız Olmak Kolay Mı?” Pazartesi ve Salı günü prömiyerini yapacak.

Çatalköy Belediye Tiyatro Su ekibi tarafından sahneye konulan, Nahid Sırrı Örik’in yazdığı, Tarık Günersel’in tiyatroya uyarladığı ve Nermin Uğur’un yönettiği “Yıldız Olmak Kolay Mı?” 15 Nisan Pazartesi ve 16 Nisan Salı günlerinde Çatalköy Belediyesi Erol Avgören Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1944 yılında geçen, kolay ve kısa yoldan yıldız (Ünlü, tanınmış, İtibarlı) olma yolunu seçen Selma ve Selma gibi düşünüp hareket edenlerin nasıl yıldız olamadan balonlarının söndüğünü anlatan, aslında her iş kolu için günümüzle de örtüşen komedi- dram karışımı bir oyun olan “Yıldız Olmak Kolay Mı?” oyunu, izleyicinin 1944’lerin gazino hayatında o dönemin müzikleri ile keyifli bir zaman dilimi geçirmesini sağlayacak.

HULUSİOĞLU: “BU GELİŞİM BİZİ MUTLU EDİYOR”

Oyunla ilgili açıklama yapan Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, “Çatalköy Belediye Tiyatromuz yeni bir oyunla daha izleyiciyle buluşuyor. Tümü amatör olan ve yaptıkları işin karşılığında bir tek kuruş almayan Çatalköy Belediye Tiyatro Su ekibimiz, gece gündüz demeden çalışarak ve gerçekten beklenenden de çok fazla emek sarf ederek, özel hayatlarından feragat ederek tüm toplumumuza birçok şeyi emek ve özveriyle başarabileceğimizi gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Oyunun, yardımcı yönetmenliklerini Fatoş Tüney, Mehmet Soyluoğlu ve Perihan Hulusioğlu’nun yaptığı “Yıldız Olmak Kolay Mı?” oyunun geniş bir kadrosu bulunuyor.

Dekor tasarımı Derman Atik tarafından yapılırken, kostüm seçimi Mehmet Soyluoğlu, Fatoş Tüney, ışık tasarımı Mehmet Saygıer, müzikler Evren Mercimekçi tarafından uygulanıyor.

Özge Çerkez, Emine Gürçağ, Ersin Sargın, Haluk Ramon Serhun, Soner Eminağa, Özlem Akçal, Gamze Doğruyol, Rafet Futsi, Nezahet Sözerim, Gülen Ataner, Gülüşan Gazanfer, İlde Atik, Perihan Hulusioğlu, Evren Mercimekçi, Fatoş Tüney ve Dilek Seçkin oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler olurken Sazendeler; Ferit Dar, Kemal Derin, Selçuk Orakçı, Ayhan Çoköz, Hanendeler; Faize Sertel, Şerife Eminağa, Sevil Birben Sargın, Aileta Futsi, Ayşen Rahvancıoğlu, Jale Yılmaz , Bahar Akpınar oyuna ayrı bir renk katıyor.

Işık uygulaması Mehmet Saygıer, müzik efekt Uygulama Ömer Kadiroğlu, dekor uygulama Levent Korol ile Celal Onat tarafından yapılırken Fethi Ercan da perdecilik görevinde yer alıyor.

Oyunla hakkında bilgi almak için Çatalköy Belediyesi’ne 0392 824 40 68/113-116 numaralı telefonlardan ulaşılabilir.

10/04/2019 14:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yıldız Olmak, haber, kıbrıs, su, çatalköy Kolay Mı?, oyunu, prömiyerini, yapacak
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.