“Genç Yaklaşım Sosyal Sorumluluk Projesi” Ödül Töreni yapıldı

Genç Yaklaşım Sosyal Sorumluluk Projesi, yarışmasına 41 okul başvurdu.

ads ads ads ads
17/05/2019

ads
“Genç Yaklaşım Sosyal Sorumluluk Projesi” Ödül Töreni yapıldı

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Haftası” çerçevesinde, “Genç Yaklaşım Sosyal Sorumluluk Projesi” Ödül Töreni, Bakan Cemal Özyiğit’in katılımıyla gerçekleştirildi. 

Genç Yaklaşım Sosyal Sorumluluk Projesi, yarışmasına 41 okul başvurdu. Ön elemeyi geçen 18 okul arasında yapılan değerlendirmede ise, ilk üçe giren okulların yanı sıra, 4 tane jüri özel ödülü, bir de en özgün proje ödülü olmak üzere toplam 8 ödül bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 
BURHAN 
Törende ilk sözü alan Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Burhan, bu yıl 19 Mayıs 1919’un 100. yıl dönümü olduğuna işaret ederek,  19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün başlattığı kurtuluş mücadelesine dikkat çekti. 
Atatürk ve arkadaşlarının vatanına karşı sorumluluk hissiyle çıktıkları yolda başarıya ulaştığına işaret eden Burhan, bakanlık olarak 19 Mayıs’ın 100. yıl dönümünde kendilerinin de bir sosyal sorumluluk projesi başlatmayı uygun gördüklerini söyledi. 
Güzel bir ülke yaratmak adına bir adım attıklarını ifade eden Burhan, çok güzel projeler olduğunu, gelen projelerin sosyal sorumluluk adına iyi bir başlangıç olmasını temenni etti. 
ÖZYİĞİT 
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de,  tüm tarihsel süreçlerde, Kıbrıs’ın kültürel ve jeopolitik anlamda her zaman çok önemli bir konumu olduğunu söyledi. 
“Kendi vatanımıza hangi gözle bakıyoruz, ne kadar sahip çıkıyoruz, geliştirmek, güzelleştirmek için neler yapıyoruz” diye soran Bakan Özyiğit, sosyal sorumluluğun tam olarak bu olduğunu kaydetti. 
Geleceği daha iyi kurgulayabilmek ve gelecek nesillere iyi bir miras bırakabilmek adına her bireyin vatanını iyi bilmesi, sahiplenmesi gerektiğine dikkat çeken Bakan Özyiğit, bu yıl Atatürk’ün yaktığı meşalenin 100. Yılı olduğunu, Atatürk ilke ve devrimlerini benimseyen Kıbrıs Türk halkının da bu yolda yürümeye devam ettiğini söyledi. 
Kıbrıs Türk gençlerinin dünya barışı için çalışacağına da inancının tam olduğunu vurgulayan Bakan Özyiğit, gençlerin ülkenin bilim, laik demokratik ilkeler doğrultusunda münhasır çağdaş medeniyetler seviyesine  ulaşabilmesi adına  üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğine inanç belirtti. 
Konuşmalar ardından Talim Terbiye Dairesi Müdürü Salih Sarpten de proje yarışması hakkında bilgiler vererek, yarışma sonuçlarını açıkladı. 
Yarışmada birincilik ödülünü; Bekirpaşa Lisesi, ikincilik ödülünü; Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, üçüncülük ödülünü Bülent Ecevit Anadolu Lisesi alırken, En Özgün Proje ödülüne ise; 19 Mayıs Türk Maarif Koleji layık görüldü. 
Yarışmada jüri özel ödüllerini ise, 20 Temmuz Fen Lisesi, Karpaz Meslek Lisesi, Değirmenlik Lisesi ve TED Koleji aldı. 
Ödül töreni sırasında dereceye giren projeler de gösterildi. 

17/05/2019 14:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: enç, haber, kıbrıs, Yaklaşım, Sosyal, Sorumluluk, Projesi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.