"Gemikonağı'nda petrol tesisi KKTC'nin geleceğini dinamitler!"

Çevre Koruma Vakfı,“Gemikonağı’nda petrol tesisi projesinin KKTC’nin geleceğini dinamitleyen bir proje olarak tarihe geçeceğini” belirtti.

ads ads ads ads
05/08/2011
TAK

ads
"Gemikonağı'nda petrol tesisi KKTC'nin geleceğini dinamitler!"

Çevre Koruma Vakfı (ÇEKOVA), “Gemikonağı’nda petrol tesisi projesinin KKTC’nin geleceğini dinamitleyen bir proje olarak tarihe geçeceğini” belirtti.

ÇEKOVA Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Atakol yazılı açıklamasında, Gemikonağı’nın halen yabancıların yıllardır sömürdüğü ve iğfal ettiği çevrenin olumsuz etkilerini yaşadığını belirterek, buradan milyarlarca para kazanan sömürücülerin kendi ülkelerinde yatırımlar yaptığını; 1974 Barış Harekatı sonrasında da arkalarında ölümcül bir yıkım bırakarak ülkeyi terk ettiklerini kaydetti.

CMC tesislerinin 1974’ten beri tam 37 yıldır işletilmediğini ama ölümcül bir yıkım olarak durduğunu, halkın bu felaketle boğuştuğunu, kanser vakalarında 192 ülke arasında 5. sırada olunduğu sorgulanırken CMC’deki dehşete bakmak gerektiğini anlatan Atakol, CMC şirketine ve büyükelçiliklerine uzun uzun yazılar göndererek bıraktıkları ölümcül yıkımı temizlemeye yardım etmelerini talep ettiklerini ancak bir cümlelik yanıt bile alamadıklarını belirtti.

“CMC OLAYINDAN DERS ALDIĞIMIZI ÜMİT EDİYORDUM”

“CMC olayından ders aldığımızı ümit ediyordum. Öyle görünüyor ki aynı bölgede Barış Harekâtı’ndan çok önce başlayan ölümcül yıkımı başka bir proje ile tekrarlamak gafletinde olanların varlığını görmekten büyük üzüntü duyuyoruz” diyen Atakol, Gemikonağı’nda petrol tesisinin derhal reddedilmesini istedi.

ÇEKOVA Başkanı Atakol, KKTC’nin böyle projelerle kalkınamayacağını, böyle bir projenin çağdaş bir ülkede en azından bölge halkına sorulması gerektiğini vurgulayarak, küçük turizm ülkesi KKTC’de lokomotif sektörün turizm olduğunu ve bunun dışında formüller aramanın ülkenin geleceğini köreltmek anlamına geldiğini kaydetti.

05/08/2011 13:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: "Gemikonağı’nda petrol tesisi KKTC’nin geleceğini dinamitler"
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.