Fotiu, Revel ile görüştü

Kıbrıs Cumhuriyeti, Yunanistan ve İsrail diaspora liderleri bir araya gelecek

ads ads ads ads
22/01/2019

ads
Fotiu, Revel ile görüştü

 Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail diaspora liderlerinin 24-26 Şubat’ta Kudüs’te toplanacağı haber verildi.
Haravgi’nin haberine göre İsrail’in Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Shmuel (Sammy) Revel ile dün görüşen Rum Başkanlık Komiseri Fotis Fotiu Kudüs’te düzenlenecek toplantının, yurtdışındaki karar merkezlerinde adı geçen üç ülkenin çıkarlarının ileri götürülmesi hedefini taşıdığını belirtti, ABD’deki işbirliğini başarılı model olarak niteledi. 
Fotiu, makamında gerçekleşen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Revel ile “diaspora” konularında üçlü işbirliğine dair bundan sonra atılacak adımları ele aldıklarını söyledi. 
Kudüs’te yapılacak toplantıda, bütün ülkelerde bütün düzeylerde etkin işbirliği yöntemlerinin masaya yatırılacağını belirten Fotiu “bu işbirliğinin yeni nesle ve siyasi konulara yayılmasını hedefliyoruz. Bu işbirliğinin, üç ülkenin çıkarlarının yurtdışındaki güçlü karar merkezlerinde ileri götürülmesi gibi önemli bir hedefi olsun istiyoruz. Bu, ABD’de başarıyla yapılıyor. Çok başarılı bulduğumuz bu modelin diğer ülkelerde de olmasını istiyoruz” dedi. Fotiu üç ülke diaspora örgütlerinin İngiltere’de etkin bir işbirliği başlattığını, bu örgütler arasında bazı eylemler yapıldığını ekledi.
Diaspora düzeyinde üçlü işbirliği toplantılarına Kudüs’ten sonra Girit’te devam edeceklerini belirten Fotiu, temmuz ayında Rum tarafında gerçekleşen toplantıda, “yarının liderleri” diye nitelediği üç ülke gençlerinden grupların tarih ve kültürlerini yakından tanımaları amacıyla Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail’i ziyaret etmesine karar verdiklerini hatırlattı.
Fotiu, İsrail Büyükelçisi ile akademik düzeyde işbirliği olasılıklarını da ele aldıklarını belirterek, “yurtdışında ve üç ülkede önemli akademisyenlerimiz var, bunları bir araya getirmek istiyoruz. Bu konu Şubat ayında Kudüs’te görüşülebilir” dedi. 

22/01/2019 11:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Fotiu, Revel, ile, görüştü, haberkıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.