Çin, bilgisayar oyunu oynamaya sınırlamalar getiriyor

Gençlerin ekran başında çok fazla vakit geçirmeleri dünya genelinde büyüyen bir endişeyken, Çin'de düzenleyiciler duruma müdahale ederek oyun alışkanlıklarını kontrol etme çabasına girdi. Çin hükümeti, çocukların ve gençlerin bilgisayar oyunu oynayarak geçirdikleri vakti sınırlandırmayı planlıyor

ads ads ads ads
13/11/2019

ads
Çin, bilgisayar oyunu oynamaya sınırlamalar getiriyor

Çin'in Ulusal Basın ve Yayım Müdürlüğü tarafından duyurulan düzenlemelere göre 18 yaşın altındaki kişiler, akşam 10 ve sabah 8 arasında oyun oynayamayacak.

Chip.com.tr'nin New York Times'tan (NYT) aktardığına göre, hafta içerisinde günde 90 dakika ve hafta sonu ve tatillerde de günde 3 saat ile sınırlandırılacak. Diğer kuralların arasında ise gençlerin kendi gerçek isimlerinin kullanmalarının zorunlu tutulması ve oyun içi silahlar ve giysiler gibi indirilebilir içerikler için ne kadar para harcayacaklarının sınırlanması bulunuyor.

Çinli görevliler, gençler arasındaki video oyun bağımlılığı oranı ile mücadele edilmesi gerektiğini, bu sorunun göz bozukluklarına ve akademik performans düşüşüne sebep olduğunu söylüyor.

Ancak harcanan fazla zamanın bağımlılık olarak tanımlanması konusunda da uzmanların tartışmaları sürüyor. Dünya Sağlık Organizasyonu (WHO) 'oynama bozukluğu' teşhisini geçtiğimiz yıl tamamladı ancak net bir teşhis kriterinin bulunmaması yüzünden psikologlardan eleştiri aldı.

Buradaki en büyük problemlerden biri nedensellik: Fazla oyun oynamak mı sosyal içe kapanma gibi davranışlara sebep oluyor, yoksa sosyal problemlerin karşısında mı oyunlar bir başa çıkma yöntemi olarak kullanılıyor.

13/11/2019 11:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs, çin, bilgisayar, oyun
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.