DAÜ-SEN grevde

DAÜ SEN tarafından yapılan yazılı açıklamada sendikanın bügün saat 08:30-16:30 saatleri arasında Yabancı Diller ve Hazırlık Okulu’nda tam gün uyarı grevi gerçekleştireceğini açıkladı.

ads ads ads ads
04/10/2010

ads
DAÜ-SEN grevde

DAÜ-SEN grevde. DAÜ SEN tarafından yapılan yazılı açıklamada sendikanın bügün saat 08:30-16:30 saatleri arasında Yabancı Diller ve Hazırlık Okulu’nda tam gün uyarı grevi gerçekleştireceğini açıkladı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulu göreve geldiği günden beri, ne yasa ne tüzük ne toplu iş sözleşmesi ne de üniversitede oluşturulan teamülleri tanımadığını aldığı kararlarla göstermektedir. Bir taraftan ekonomik sıkıntıları bahane ederek çalışanları pervasızca kapının önüne koyarken diğer taraftan yeni istihdamlar yapmakta ve hiçbir akademik kaygı gözetmeden çalışanların görev yerlerini keyfi bir şekilde değiştirme yoluna gitmektedir.

Rektörlük makamını ilgilendiren mahkeme kararından sonra oluşan boşluktan kendisine görev çıkaran VYK kendisini rektörün yerine koyarak özellikle akademik konularda keyfi ve yasadışı karar ve uygulamalarını artırarak sürdürmektedir. Sendikamız DAÜ-SEN’nin yapmış olduğu her türlü sözlü ve yazılı uyarılara rağmen VYK’nın vurdumduymaz tavrı devam etmektedir.

VYK en son Milli Eğitim bakanı Sayın Nazım Çavuşoğlu, dönemin üniversite rektörü Sayın Prof. Dr. Abdullah Öztoprak ve sendikamızın imza koyduğu protokolü tanımadığını uygulamaya koyduğu keyfi ve akademik dayanağı olmayan kararlarla göstermiştir.

DAÜ-SEN, VYK’nın keyfi uygulamalarını protesto etmek ve DAÜ’yü yönetenleri yasa, tüzük, Toplu İş sözleşmesi ve protokole uymaya zorlamak maksadı ile bugün (4.10.2010) saat 08:30-16:30 saatleri arasında Yabancı Diller ve Hazırlık Okulu’nda tam gün uyarı grevi gerçekleştirecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

DAÜ-SEN

04/10/2010 08:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: DAÜ’de grev, DAÜ SEN tarafından yapılan yazılı açıklamada sendikanın bügün saat 08:30-16:30 saatleri arasında Yabancı Diller ve Hazırlık Okulu’nda tam gün uyarı grevi gerçekleştireceğini açıkladı., DAÜ SEN
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.