700 yıllık 'Osmanlı köyü' Cumalıkızık'ta corona sessizliği havadan görüntülendi

Bursa'da, her yıl yerli ve yabancı binlerce turist tarafından ziyaret edilen ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan 700 yıllık 'Osmanlı köyü' Cumalıkızık, corona virüse karşı uygulanan sokağa çıkma yasağında sessizliğe büründü. Köydeki corona sessizliği drone ile havadan görüntülendi

ads ads ads ads
04/05/2020

ads
700 yıllık 'Osmanlı köyü' Cumalıkızık'ta corona sessizliği havadan görüntülendi

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bulunan ve hafta sonları binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Cumalıkızık, 1-3 Mayıs'ta uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında boş kaldı.

700 yıllık Osmanlı sivil mimarisini bozulmadan günümüze taşıyan Cumalıkızık’ta yaşayanlar, yasak kapsamında evlerinde kaldı.

Erken Osmanlı Dönemi mimari yapısıyla birlikte geleneksel taş döşeli yollarıyla turistlerin ilgisini çeken Cumalıkızık, ahşap ve kerpiç evleriyle Osmanlı yaşam tarzını yansıtıyor.

Kahvaltısı, hediyelik eşyaları ve ev mimarileriyle ünlü olan ‘Osmanlı köyü’nde corona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağında sessizlik yaşandı.

Köydeki sessizlik ise drone ile havadan görüntülendi.

 

04/05/2020 13:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: cumalıkızık, osmanlı köyü, coronavirüs,
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.