"Yerel Girişimciler için Küresel Franchise Fırsatları" konferansı Güney Kıbrıs'ta düzenleniyor

ABD Lefkoşa Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi, KKTC Ofisi'nde konferansla ilgili brifing verdi

ads ads ads ads
15/09/2010
TAK

ads
"Yerel Girişimciler için Küresel Franchise Fırsatları" konferansı Güney Kıbrıs'ta düzenleniyor

ABD Lefkoşa Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Susan Delja, Bölgesel Franchise’ın (bayilik-satış tekeli hakkı), “bölgesel, ülkesel ve bireysel” olarak çeşitli şekillerde verildiğini belirterek Kıbrıs Türk işadamlarının da bundan yararlanabileceğini söyledi.

“Yerel Girişimciler İçin Küresel Franchise Fırsatları” isimli “Bölgesel ‘Franchise Konferansı” 14-15 Ekim’de Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek.

Uluslararası Franchise Birliği (IFA) tarafından desteklendiği belirtilen organizasyonla ilgili olarak ABD Büyükelçiliği Ekonomik ve Ticari İşler Ataşesi Susan Delja, ABD Büyükelçiliği’nin KKTC’deki ofisinde bugün bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya, bazı iş adamları ile basın mensupları katıldı.

ABD Büyükelçiliği Ekonomik ve Ticari İşler Ataşesi Susan Delja, toplantıda konuya ilişkin teknik açıklamalarda bulunduğu kısa bir giriş konuşmasından sonra soruları yanıtladı.

Delia, KKTC’ye ambargoların ve franchise toplantısına gelecek firmaların Güney Kıbrıs’ta şubelerinin bulunduğu hatırlatılarak, Kuzey Kıbrıs’ta bayilik alınmasının söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine, bölgede olmayan yeni birçok firmanın daha konferansa katılacağını kaydetti. Delja, ayrıca, bu firmaların “franchise”ı “bölgesel”, “ülkesel” ve “bireysel” olmak üzere çeşitli şekillerde verdiklerine işaret ederek, Kuzey Kıbrıs’tan işadamlarının bundan faydalanabileceğini söyledi.

Alınan bilgiye göre, konferansın ilk gününde uluslararası “Franchise” uzmanları hem yerli iş insanlarına hem de Doğu Avrupa ve Orta Doğu'dan gelen girişimcilere Franchise'ı bir iş modeli olarak anlatacak.

İkinci gün ise bir dizi atölye çalışması yanında girişimcilerin “Franchise” şirketlerinin temsilcileriyle teke tek görüşmeleri ve imtiyaz haklarıyla ilgili bilgi almaları sağlanacak.

Konferansa katılıp konseptlerini katılımcılarla paylaşarak potansiyel “Franchise” adaylarıyla görüşecek olan Amerikan şirketleri arasında Domino’s Pizza, Hard Rock Cafe, Pizza Hut, KFC gibi markaların sahipleri bulunuyor. Konferansa katılmak isteyenler www.franchisecyprus.com adresinden kayıt yaptırabilecek. Girişimcilerin konferansa katılmak için ödeyecekleri ücret 200 Euro.

15/09/2010 16:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Güney Kıbrıs, Ekonomi konferansı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.