8 dilde çeviri yapabilen akıllı maske

Japonya’da bir teknoloji şirketi, 8 dilde çeviri yapabilen akıllı maske üretti. Telefona bluetooth aracılığıyla bağlanan maske Çince, Korece, Vietnamca, Endonezce, İngilizce ve İspanyolca çeviri yapıyor.

ads ads ads ads
04/08/2020

ads
8 dilde çeviri yapabilen akıllı maske

Dünyanın dört bir yanında görülen yeni tip corona virüs pandemisi nedeniyle günlük hayatta pekçok şey değişti. Bunlardan biri de hiç kuşkusuz yüz maskeleri...

MASKEDE YENİ BİR BOYUT

Japonya’da Donut Robotics adlı bir startup, uzun bir süre daha insanların hayatından çıkmayacak gibi görünen maskeleri farklı bir boyutta ele alarak onlara çevirmenlik özelliği ekledi.

Şirketin yöneticileri, C - Face adı verilen akıllı maskenin kullanıcılarını hem corona virüsten korumak hem de iletişimi kolaylaştırmak için ürettiklerini belirtti. 

8 DİLDE ÇEVİRİ YAPIYOR

Akıllı telefona yüklenen bir uygulama aracılığıyla ve bluetooth bağlantısıyla çalışan maske kullaıcının söylediklerini kopyalıyor, sesinin yükseltiyor ya da konuşmasını sekiz farklı dile çevirebiliyor.

Diğer taraftan, maskenin ön tarafında yer alan kesikler nedeniyle doğrudan Covid-19’a karşı koruma sağlamadığı bu nedenle standart bir yüz maskesi üzerine giyilmesi gerektiği belirtildi. 

Donut Robotics CEO'su Taisuke Ono, beyaz plastik ve silikondan yapılan maskenin şimdilik Japonca, Çince, Korece, Vietnamca, Endonezyaca, İngilizce, İspanyolca ve Fransızca arasında çeviri yapabildiğini belirtti.

Bununla birlikte Donut Robotics tarafından daha önce Cinnamon adlı bir çeviri robotu geliştirildiği, ancak pandemi nedniyle bu projeninin askıya alındığı belirtilerek, ekibin çirmen maskelere odaklandığı açıklandı.

04/08/2020 11:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: akıllı maske, haber, teknoloji, japonya
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.