Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı için çalışmalar son aşamada

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak kadına yönelik şiddet konusundaki çalışmaları devam ediyor.

ads ads ads ads
27/07/2018

ads
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı için çalışmalar son aşamada

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler bugün konuyla ilgili bir açıklama yaparak dün yaşanan kadın cinayetine dikkat çekti.

Bakan Çeler açıklamasında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı için çalışmaların son aşamada olduğunu belirtti.
Çeler açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Öncelikle bir müdahale ihtiyacı durumunda, bizlere mutlaka ulaşılması çok büyük önem taşıyor. Bu nedenle herhangi bir şiddet karşısında yardım elini uzatabilmemiz adına,Sosyal Hizmetler Dairesi Alo 183 ihbar hattı hizmet vermektedir.Bakanlığımız kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planını da hayata geçirmek için çalışmalarını başlatmış bulunmaktadır. Bu çalışmalar çerçevesinde önleyici ve koruyucu tedbirlerle kadınların güçlendirilmesi öncelikli hedef olarak belirlenirken, şiddete ve istismara maruz kalan kadınlara,Aile (Evlenme ve boşanma)yasası çerçevesinde, yeterli maddi olanağı olmayan kadınların adli yardım desteği verilmesi için barolar birliği ile biraraya gelindi. Protokole son şekli verilip,önümüzdeki hafta imzalanacaktır.

Hazırlanan protokol çerçevesinde,Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından yapılan araştırma sonucunda, hazırlanacak rapor ışığında hukuki destek alması uygun görülen kadınlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aracılığı ve onayı ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği’ne bildirilecek ve birlik tarafından belirlenecek avukat aracılığı ile gerekli hizmeti almaları sağlanacaktır. Ayrıca Vakıflar İdaresi Genel Müdürlüğüile başlatılan bir çalışma ile şiddet gören veya mağdur olan ekonomik yönden yetersiz kadınlara ev kira desteği verilmesi ile ilgili işbirliği de başlatılmıştır. Bu konu ile ilgili protokol önümüzdeki günlerde imzalanma aşamasına getirilecektir.

Ayrıca şiddetle ilgili toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla bir eğitim seferberliği başlatılması ile ilgili çalışmalar tamamlanmak üzere olup Eylül ayı sonu itibarı ile başlatılması hedeflenmiştir.”

27/07/2018 14:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs, zeki çeler
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.