Wikipedia'nın ortağından Facebook'a rakip platform

Dijital ansiklopedi Wikipedia'nın kurucu ortağı Jimmy Wales, gelirini üyelerin bağışlarından ve üyelik ücretlerinden sağlayan yeni bir sosyal medya platformu kurdu

ads ads ads ads
21/11/2019

ads
Wikipedia'nın ortağından Facebook'a rakip platform

Sosyal medya devi Facebook'a yeni bir rakip geldi.

NTV'nin BBC'den aktardığı habere göre, Wikipedia'nın kurucu ortağı Jimmy Wales dijital ansiklopedide olduğu gibi kar amacı gütmeyen bir sosyal medya platformu kurdu.

Gelirini kullanıcılarının bağışları ve üyelik ücretler, ile sağlayacak olan 'WT:Social' isimli sosyal medya platformu 160 bin üye sayısına ulaştı.

Wales yaptığı açıklamada platformun kullanıcı verilerini satmayacağını ve reklamlar yerine üyelik ücreti ve kullanıcıların bağışlarıyla ayakta kalmaya çalışacağını belirtti. Haber odaklı bir sosyal ağ olan WT:Social'ın kullanıcıları tıpkı  Wikipedia'da olduğu gibi kullanıcıların yanıltıcı olduğunu düşündüğü başlıkları değiştirmelerine izin verecek. 

WT:Social için belirlenen üyelik fiyatlar ise İngiltere'de aylık 10 sterlin, yıllık 80 sterlin, Avrupa'da aylık 12 euro, yıllık 90 euro, ABD'de ise aylık 13 dolar, yıllık 100 dolar.

Wales, 2017'de dijital dünyadaki sahte haberlerle mücadele için bağışlarla ayakta durması planlanan 'Wikitribune' adlı haber platformunu kurmuştu.

Ancak platform Ekim 2018'de, gazetecilerden oluşan ekibin çalışmalarına son vermişti.

21/11/2019 10:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs, wikipedia, facebook
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.