Alışveriş çılgınlığı yeni iş kolu doğurdu: ABD'li çift Kara Cuma boyunca sırada bekliyor

Alışveriş çılgınlığı yeni iş kolu doğurdu: ABD'li çift Kara Cuma boyunca sırada bekliyor

ads ads ads ads
27/11/2019

ads
Alışveriş çılgınlığı yeni iş kolu doğurdu: ABD'li çift Kara Cuma boyunca sırada bekliyor

Her yıl kasım ayının dördüncü perşembe günü kutlanan Şükran Günü’nü (Thanksgiving Day) takiben gerçekleşen Kara Cuma'da satışlar bu sene de perşembe akşamından itibaren yapılacak. 

Kara Cuma süresince ABD'nin çeşitli eyaletlerinde perakende zincirlerinin önünde binlerce kişinin uzun kuyruklar oluşturup, dondurucu soğukta saatlerce satışların başlamasını bekliyor. Kapıların açılmasının ardından ise vatandaşların indirimli ürünlere hücum etmesiyle adeta izdiham yaşanıyor. 

Bu sırada, çoğu kişinin kuyruklardan ve kalabalıktan sıkılmasını fırsata çevirenler de var. Bunlardan biri de Kaliforniya'nın Upland ilçesinde yaşayan Alexis ve Steven çifti. İkili, alışveriş çılgınlarından sipariş alarak onların yerine sırada bekliyor ve kişi başı 50 dolar kazanıyor. 

20'li yaşlarında olan genç çiftten Steven Velasquez, yeni işleriyle ilgili BBC'ye "Konu para olduğunda eşim yaratıcı düşünür. Eminim bu son işimiz olmayacak. Yaptığımız şeyi düşündüğünüzde bu kolay yoldan para kazanmanın bir türü" dedi. 

Çift ayrıca, sosyal medyadan reklam yaptıklarını ve bu şekilde bir sürü 'müşteri' bulduklarını söyledi. 

Üşümemek için ise arabalarında ısındıklarını belirten Steven, "Daha önce bir süre evsizdik, yani soğukta beklemek bizim için gerçek bir problem değil" diye konuştu. 

Steven, şuanda devletin sağladığı yardımı sayesinde evleri olduğunu söyleyerek "Bu iş bizim olgunlaşmamız için bir basamak" ifadelerini kullandı. 

Sırada her zaman iyi bir yer kaptıklarını belirten çift, eğer yine de müşteriler memnun kalmazsa onlardan ücret almıyor.

Alexis ve Steven, bu işi ilk yapanlar değil. Zira ABD'de geliştirilen Placer isimli mobil uygulama, Kara Cuma indirimlerinden sırada beklemek istemeyenlerle bu işten para kazananları buluşturuyor. 

Ulusal Perakende Federasyonu, indirimin başladığı haftada 165 milyon kişinin alışveriş yapacağının tahmin edildiğini açıkladı.

27/11/2019 16:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Alışveriş, haber, kıbrıs, çılgınlığı, yeni, , kolu, doğurdu:, ABD’li, çift, Kara, Cuma, boyunca, sırada, bekliyor
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.