İngiltere: Facebook veri skandalı nedeniyle 500 bin sterlin ödemeyi kabul etti

Sosyal medya devi Facebook, İngiltere’de kişisel verilerin usulsüz kullanıldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında 500 bin sterlin para cezası ödemeyi kabul etti

ads ads ads ads
30/10/2019

ads
İngiltere: Facebook veri skandalı nedeniyle 500 bin sterlin ödemeyi kabul etti

Cambridge Analytica skandalında bir yılı aşkın süredir devam eden yasal süreçte Facebook’un İngiltere’ye, veri ihlali nedeniyle 500 bin sterlin (yaklaşık 3 milyon 700 binTL) para cezası ödemeyi kabul ettiği belirtildi. İngiltere’deki Bilgi Komisyonu Ofisi (ICO) tarafından yapılan açıklamada, “Taraflar arasında anlaşmaya varıldı. Bu anlaşmanın bir parçası olarak Facebook ve ICO, ilgili başvurularını geri çekme kararı aldı. Facebook, 500 bin sterlin para cezası ödemeyi kabul etti ancak sorumluluğu kabul etmedi” denildi. Cezanın ICO’ya değil, Hazine Bakanlığı’nın konsolide fonlarına ödeneceği belirtildi.

Cezalar peş peşe geliyor

Türkiye de bu ay başında Kişisel Verileri Koruma Kurumu aracılığıyla, Facebook'a veri ihlali nedeniyle 1 milyon 600 bin liralık idari para cezası kesmişti. ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ise temmuz ayında şirketin 'dünyanın en büyük gizlilik ve veri ihlali cezası' olarak 5 milyar dolar ceza ödeyeceğini duyurmuştu.  Facebook’un bu konuda ABD’de devam eden bir toplu davası da bulunuyor.

30/10/2019 17:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs, ingiltere, facebook
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.