Kalaşnikoftan Müzik Aleti Yaptı

Iraklı öğretmen Macid Kazım, kalaşnikof tüfeği müzik aletine çevirerek şiddet yorgunu ülkesinden tüm dünyaya barış mesajları vermek istiyor

ads ads ads ads
23/09/2019

ads
Kalaşnikoftan Müzik Aleti Yaptı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir ortaokulda müzik öğretmenliği yapan Macid Kazım, yıllardır savaş ve terörden çeken ülkesinden silahla ölüm değil, barış mesajı verilebileceğini göstermek için sıra dışı bir çalışmaya imza attı.

Iraklı müzik öğretmeni, uzun süredir evinin bir köşesinde duran kalaşnikof tüfeğini birtakım eklemelerle telli bir çalgıya dönüştürdü. 

"Silahı ölüm aletinden barış aletine dönüştürdüm"

Kazım, küçük yaşlarda hobi olarak başladığı müziğe sonraki yıllarda ilgisinin giderek arttığını, şimdi de bir öğretmen olarak öğrencileri müziğe teşvik ettiğini söyledi.

Ülkesindeki şiddet olayları ve can kayıplarının kendisini derinden üzdüğünü dile getiren Kazım, buna karşı silahını müzik aletine çevirme kararı aldığını aktardı.

Kazım, "Irak'ta çetin bir mezhepsel iç savaş yaşadık. Bu savaş, her tarafı yaktı kavurdu. Bu savaşta pilotlar, hukukçular, doktorlar, akademisyenler hatta emlakçılar bile planlı şekilde öldürüldü. Bu, o zamanlar (2006-2009) adeta günlük moda haline getirildi. Ülkemizde insanların katledilmesinde kullanılan aletteki kurşun sesini müzik sesiyle değiştirmek istedim." dedi.

23/09/2019 15:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs, kalaşnikof, ırak
MANŞETLER

HK ABSÜRD

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.