99 yaşında koronavirüsü yendi

İstanbul'da 99 yaşındaki bir koronavirüs hastası, tedavi gördüğü hastaneden iki hafta sonra taburcu oldu.

ads ads ads ads
16/04/2020
HK

ads
99 yaşında koronavirüsü yendi

Koronavirüs nedeniyle can kayıpları artmaya devam ederken zaman zaman iyi haberler de geliyor. 99 yaşındaki bir hasta daha hastalığı yenmeyi başardı.

İstanbul, Ataşehir’de yaklaşık iki hafta önce ateşi yükselen 99 yaşındaki Halide Dereli, hastaneye götürüldü. Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tetkikleri yapılan yaşlı kadının koronavirüs testi pozitif çıktı.

Hastanede izole edilen serviste tedavisine başlanan Dereli, iki haftanın sonunda yapılan testlerde koronavirüsü yendiği anlaşıldı.

Hastaneden taburcu edilen yaşlı kadın, gerekli sağlık önlemleri alınarka evine götürüldü.  Hastalığı süresince Dereli'ye refakat eden kızı yaşadıkları zor günleri şöyle anlattı:

"Bir haftadır hastanedeydik, şimdi çıktık. Ateşi çıktı, iki üç gün evde kaldık. Ambulansı aradığımızda hastaneye şu an getirmeyin, ‘korona değilse bile olur’ dediler. Sonra ateşi kırka yükselince mecbur götürdük, test de pozitif çıktı. Sekiz gün kaldık, şu an da biz de bir şey yok. Hastanede çok güzel ilgilendiler, personel, doktor her şey çok güzeldi". 

16/04/2020 11:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: koronavirüs, istanbul, türkiye, covid-19
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

YKS'ye başvuru sayısı yarım milyon düştü! Eğitim uzmanı değerlendirdi

HK TÜRKİYE

8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak üniversite sınavına başvuranların sayısı, geçen yıla göre yarım milyon azaldı. Özellikle üniversite öğrencisi, üniversite mezunu gibi bazı mezun kategorilerinde başvurular yarı yarıya düştü. Sınava giren 12. sınıf öğrenci sayısında ise 224 binlik bir artış var. Peki bu durum, sınavı nasıl etkileyecek? Eğitim Uzmanı Salim Ünsal değerlendirdi.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.