ABD'de yüz tanıma ile alışveriş dönemi başlıyor

ABD’deki ulusal biyometrik yüz tanıma verileri mağazalar tarafından müşterilerini tanımak için kullanılabilecek.

ads ads ads ads
19/11/2018

ads
ABD'de yüz tanıma ile alışveriş dönemi başlıyor

Biometricupdate.com sitesindeki habere göre, Amerika’daki perakendeci şirketler kendilerinden alışveriş yapanları ödüllendirmek için kullandıkları sadakat programlarında biyometrik yüz tanıma sistemini kullanmak istiyor. Şirketler bunun için Amerikalı tüketicileri ikna etmeye çalışıyor.
Geçtiğimiz yıl Lincoln Motor Şirketi, araç satın alan yeni müşterilerine ücretsiz biyometrik üye kartı çıkarmıştı. Böylece sürücüler havalimanı ve stadyumlarda hızlı bir şekilde güvenlik taramasından geçebiliyordu.

ABD’deki veri güvenlik şirketi SensibleVision’ın CEO'su George Brostoff, Amerika’da müşterilerin sadakat üyeliği için kullanılacak sistemin biyometrik teknolojide yeni bir adım olduğunu söylüyor. Goode Intelligence’in kurucusu Alan Goode de biyometrik müşteri sadakat programlarının büyük bir potansiyelinin olduğunu ayrıca yüz tanıma uygulamasının mağazalardaki kasalarda kendi kendine ödeme ve müşterilerin yaşını tespit etmede de kullanılabileceğini belirtti.
Amerika’daki hızlı yemek zincirlerinden BiteKiosk is kazançlarını arttırmak ve müşterilerine indirim yapmak için ödeme noktalarında yüz tanıma sistemini kullanmak istediğini açıklamıştı.

19/11/2018 12:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ABD’de, yüz, tanıma, ile, alışveriş, dönemi, haberkıbrıs, başlıyor
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.