Angolemli: Çarşıda döviz düşmesine rağmen fiyatlar düşmedi

ads ads ads ads
18/12/2018

ads
Angolemli:  Çarşıda döviz düşmesine rağmen fiyatlar düşmedi

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, halkın temel gıda maddelerini alması gerektiğini bunun da uygun fiyatla olması gerektiğini kaydetti.Hiçbir hükümetin çiftçi tanımını yapacak kadar cesur olamadığını savunan Angolemli, üreticilerin sigortalı olması gerektiğini belirtti.

Çiftçi ve hayvancının da sigortalı olması gerektiğini söyleyen Angolemli, doğrudan gelir ve mazot desteğini alan hayvancının çok az olduğunu, bunun da doğru olmadığını kaydetti.

Çiftçi ve hayvancının da kamu görevlisi gibi ödemelerini beklediğini dile getiren Angolemli, hayvancının ve çiftçinin de yaşamını idame ettirmek için gelir desteğini alarak, borçlarını ödemeyi beklediğini belirtti.

Angolemli, Toprak Ürünleri Kurumu’nun bir aylık arpayı bulundurması gerektiğini ancak bunu yapmadığı için birçok sıkıntı yaşandığını kaydetti.

Toprak Ürünleri Kurumu’nun özerk bir yapıya kavuşması gerektiğini vurgulayan Angolemli, her gelen siyasiyle kurumun elden ele değişmemesi gerektiğini belirtti. Cypfruveks’in de özerk yapıya kavuşturulması gerektiğini kaydeden Angolemli, Tarım Bakanı’nın bu konuda kalıcı çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Asgari ücretli çalışanların resmen isyan yaşadığını dile getiren Angolemli, çarşıda dövizin yükselmesiyle fiyatların yükseldiğini ancak döviz düşmesine rağmen fiyatların düşmediğini belirtti.

18/12/2018 16:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ANGOLEMLİ, haber, kıbırs, çarşı, döviz
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.