Dışişleri Bakanlığı'ndan 12 öğrenciye staj

Dışişleri Bakanlığı, 6 üniversiteden 12 öğrenciye KKTC temsilciliklerinde staj yaptırıyor.

ads ads ads ads
14/06/2011
TAK

ads
Dışişleri Bakanlığı'ndan 12 öğrenciye staj

Dışişleri Bakanlığı, 6 üniversiteden 12 öğrenciye KKTC temsilciliklerinde staj yaptırıyor.

Stajla ilgili projenin hayata geçirilmesi nedeniyle bugün Dışişleri Bakanlığı’nda bir kokteyl düzenlendi. Kokteyle Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, bakanlık yetkilileri, üniversite temsilcileri ve stajyer öğrenciler katıldı.

Dışişleri Bakanı Özgürgün, kokteyl nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, geçtiğimiz Mart ayında duyurusunu yaptıkları “Kariyer Diplomasiye” ilgi duyan üniversite öğrencilerine yönelik hazırlıklarını tamamladıklarını, bu vesileyle önümüzdeki günlerde 12 öğrencinin yurt dışı uygulama birimlerinde staja başlayacaklarını ifade etti.

Özgürgün, 15 Haziran - 30 Ağustos tarihleri arasındaki dönemde gerçekleşecek staj programı çerçevesinde, 6 üniversiteden 12 öğrencinin, 6 KKTC temsilciliğinde bir aylık staj yapacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Özgürgün, öğrencilerin ulaşım, iaşe, ibate giderleri başta olmak üzere staja ilişkin tüm masraflarının bakanlıklarınca karşılanacağını kaydetti.

Staj programı hazırlık çalışmalarının her aşamasının üniversitelerle işbirliği içinde yürütüldüğünü ifade eden Özgürgün, üniversite temsilcilerinin müşterek kararıyla, üniversitelerin hangi iki temsilciliğe öğrenci göndereceğinin kura yoluyla tespit edildiğini, yine üniversitelerin ortak görüşü çerçevesinde her temsilciliğe aynı dönemde iki öğrenci gönderilmesinin kararlaştırıldığını belirtti.

Stajyerlerin ise üniversite yönetimleri tarafından seçildiğini ve en doğru seçimin yapıldığına emin olduklarını söyleyen Dışişleri Bakanı Özgürgün, bu bağlamda bakanlığın, KKTC vatandaşı olma ve Siyasal Bilgiler, Uluslararası İlişkiler, İdari Bilimler, İktisat, Hukuk, Yabancı Dil ve Edebiyat ana bilim dallarından birinde eğitim görmeyi kriter olarak belirlediğini söyledi.

Öğrencilerin, geleceğe en iyi şekilde hazırlanmasına katkı amacıyla başlattıkları staj programından en üst seviyede yararlanmak için gerekli çabayı göstereceklerine emin olduğunu ifade eden Hüseyin Özgürgün, öğrencilerin, temsilciliklerde edinecekleri tecrübeler ve KKTC’nin dış politikası ile tanıtım faaliyetlerine ilişkin bilgileri, arkadaşlarıyla da paylaşarak, mümkün olduğunca çok öğrenciye ulaşma hedeflerine destek vereceklerine emin olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanı Özgürgün, bu bağlamda, bu yıl ilki gerçekleştirilen staj programını, imkanlar dahilinde geleneksel olarak, mümkünse her yıl tekrarlamayı hedeflediklerini söyleyerek, projeyi destekleyen herkese teşekkür etti.

Stajyer öğrencilerin, üniversiteleri ve staj yapacakları temsilcilikler şöyle:

“Feriha Çiçek-LAÜ-Brüksel Temsilciliği, Fadıl Ersözer-DAÜ-Brüksel Temsilciliği, Seval Öztürk-LAÜ-Cenevre Temsilciliği, Ahmet Beyoğlu-ODTÜ-Cenevre Temsilciliği, Fatoş Şan-YDÜ-Londra Temsilciliği, Ebru Küçükşener-UKÜ-Londra Temsilciliği, Nahide Tansel-UKÜ-Roma Temsilciliği, Deren Fırat-GAÜ-Roma Temsilciliği, Selin Müftüzade-GAÜ-Ankara Büyükelçiliği, Nilay Onbaşı-ODTÜ-Ankara Büyükelçiliği, İlgen Özkan-YDÜ-Bakü Temsilciliği, Burak Emir-DAÜ-Bakü Temsilciliği.”

14/06/2011 13:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Dışişleri Bakanlığı’ndan 12 öğrenciye staj
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.