Papa ayaklarını öptü

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis'in, geçtiğimiz cuma Vakitan'da Güney Sudanlı liderlerin ayaklarını öpmesine tepkiler gelmeye devam ediyor. Özellikle sosyal medyada kullanıcılar Papa'nın Nobel Barış Ödülü'nü almak için şov yaptığı görüşünü paylaştı.

ads ads ads ads
15/04/2019

ads
Papa ayaklarını öptü

Önce eğilip Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir'in ayağını, ardından Güney Sudan muhalefet lideri Riek Machar'ın ayağını öptü. Daha sonra da diğer yetkililerin. Geçtiğimiz hafta Vatikan'dan yansıyan ve 82 yaşındaki katolik dünyasının lideri Papa Francis'in bu hareketi tepki çekmeye devam ediyor. Özellikle sosyal medyada bir çok kullanıcı bu görüntülerin utanç verici olduğunu vurguladı.

Aslında papa'nın ayak öpmesi bir ilk değil, katolik inancına ait ritüellerden biri hatta. Peki o zaman Papa'nın Güney Sudan liderlerinin ayağını öpmesi neden tepki çekiyor? 2013 yılından bu yana iç savaşın yaşandığı bir ülke Güney Sudan. Geçtiğimiz ekim ayına kadar da kanlı savaş devam etti. Bu sürede Devlet Başkanı Salva Kiir ile muhalefet lideri Riek Machar'ın güç mücadelesinde yaklaşık 400 bin kişi hayatını kaybetti, milyonlarca kişi yerlerinden edildi.

Ancak Papa'nın bu davranışına sosyal medyada tepkiler kesilmedi. Bir kullanıcı, ellerini sıkmak varken neden ayak öpüyor diye sordu. Bir bşka kullanıcı ise Papa'nın şov yaptığını belirtti. Hatta bu gösterisiyle Nobel Barış Ödülü'nü alabilir diye yazanlar oldu.

15/04/2019 16:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Papa, ayaklarını, öptü, HABER, KIBRIS,
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.