ABD Dışişleri Bakanı Rubio: İran’a yönelik saldırılarda yer almıyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, "İsrail, İran’a karşı tek taraflı bir harekette bulundu. İran’a yönelik saldırılarda yer almıyoruz. Açıkça söylüyorum İran bizi hedef almamalı" dedi.

YAYIN TARİHİ:
ads ads
13/06/2025

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: İran’a yönelik saldırılarda yer almıyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, "İsrail, İran’a karşı tek taraflı bir harekette bulundu. İran’a yönelik saldırılarda yer almıyoruz. Açıkça ifade etmek isterim: İran, ABD çıkarlarını ya da personelini hedef almamalıdır" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İsrail'in İran'a başlattığı saldırıya ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu gece İsrail İran'a karşı tek taraflı bir eylemde bulundu. İran'a yönelik saldırılarda yer almıyoruz ve en büyük önceliğimiz bölgedeki Amerikan güçlerini korumaktır. İsrail bize bu eylemin meşru müdafaa için gerekli olduğuna inandığını bildirdi. Başkan Trump ve Yönetim, kuvvetlerimizi korumak için gerekli tüm adımları atmış ve bölgesel ortaklarımızla yakın temas halinde kalmıştır. Şunu açıkça ifade etmek isterim: İran, ABD çıkarlarını ya da personelini hedef almamalıdır" ifadelerini kullandı.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.