ABD 'hacklenemez' kuantum internet planını açıkladı

83 kilometrelik kuantum ağı kuran ABD, 10 yıllık 'hacklenemez' internet planını açıkladı.

ads ads ads ads
28/07/2020
HK

ads
ABD 'hacklenemez' kuantum internet planını açıkladı

ABD'li bilim insanları, kuantum bilgi işleme teknolojisine dayanan daha güvenli bir internet için altyapı çalışmalarında başladı. 

ABD Enerji Bakanlığı yetkilileri 'sanal ortamda hacklenemeyen' olarak tanımlanan kuantum internet planını kamuoyu ile paylaştı. 

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, proje kapsamında kuantum mekaniği kullanarak mevcut ağlardan daha güvenli veri aktarımı sağlaması planlanıyor. 

Yapılan açıklamada "Kuantum veri aktarımının en önemli özelliği, bilginin iki konum arasında iletilirken ele geçirilmesinin son derece zor olmasıdır. Bilim insanları bu özelliği sanal ortamda hacklenemez ağlar yapmak için kullanmayı planlıyor" ifadelerine yer verildi. 

ABD Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre proje kapsamında 10 yıl içinde kuantum internetin bir prototipinin oluşturulması planlanıyor. 

Geçtiğimiz aylarda enerji bakanlığına bağlı Argonne Ulusal Laboratuvarı ve Chicago Üniversitesi’nden bilim insanları, ülke çapındaki kara temelli en uzun kuantum ağlarından birini oluşturmayı başarmıştı. 

28/07/2020 11:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: amerika,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.