ABD: YPG’ye silah vermiyoruz

ads ads ads ads
26/10/2016

ads
ABD: YPG’ye silah vermiyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Başbakan Binali Yıldırım’ın “YPG’ye verdikleri silahları PKK kullanıyor” şeklindeki sözlerine yanıt verdi. Kirby, “Biz YPG’ye mühimmat, silah ya da başka malzeme vermiyoruz” iddiasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, günlük basın toplantısında, Suriye’de Türk askerleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin bir soruya, “Biz tüm koalisyon güçlerinin ortak düşman olan DEAŞ’a odaklanmalarını istiyoruz. Buradan savaş alanına, kimin nereyi alacağına ilişkin bir değerlendirme yapmayacağım. Biz tüm koalisyon üyelerinin, içinde Suriyeli güçler, Türkiye ve öteki ülkeler de olmak üzere, koordine edilmemiş ve koalisyonun planının bir parçası olmayan askeri etkinliklere daha az odaklanmalarını, koalisyonun planı olan DEAŞ’ı yok etme planına daha çok odaklanmalarını istiyoruz” diye yanıt verdi.

Kirby, koalisyonun amacının DEAŞ’ı ortadan kaldırmak olduğunu, buna odaklanmayan girişimlerin bu amaca ulaşma konusunda verimli olmayacağını belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, ABD’nin YPG ile yaptığı işbirliğine değinerek “Bir terör örgütüne alan mı yaratmaya çalışıyorsunuz, bir terör devleti mi kurdurmaya çalışıyorsunuz, terör kantonu mu kurdurmaya çalışıyorsunuz” şeklinde yaptığı açıklama ile ilgili soruya, Kirby’nin cevabı şöyle oldu:

”Dışişleri Bakanı’nın yorumlarını görmedim. Bu sözleri görmeden değerlendirme yapmayacağım. Ancak şurası belli ve açık ki, DEAŞ’a karşı koalisyonun lideri ABD, bu örgütü yenmek için zaman, enerji, güç ve yetenek yatırımı yapıyor. Bizim terörle mücadele çabalarımızın başarıya ulaştığını gösteren uzun kayıtlarımız da bulunuyor.”

BAŞBAKAN YILDIRIM’IN SÖZLERİNE YANIT

Kirby, Başbakan Binali Yıldırım’ın “ABD’nin YPG’ye verdiği silahları PKK kullanıyor’ şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de, ABD’nin YPG’ye mühimmat, silah ya da başka malzeme vermediğini savundu. Kirby, “Bu kürsüden daha önce de birçok kez söyledim. Biz YPG’ye mühimmat, silah ya da başka malzeme vermiyoruz. PKK da terörist bir grup” diye konuştu.

26/10/2016 10:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: John Kirby, ABD, silah, YPG, PKK, Binali Yıldırım, Suriye
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.