ABD’de 2 trilyon dolarlık koronavirüs anlaşması

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu ve Beyaz Saray yönetimi 2 trilyon dolarlık koronavirüs paketi için anlaşmaya vardı.

ads ads ads ads
25/03/2020
HK

ads
ABD’de 2 trilyon dolarlık koronavirüs anlaşması

15 binin üzerinde hayata mal olan koronavirüs (COVID-19) nedeniyle pek çok ülke ekonomik tedbirlere hız vermeye başladı.

Trump yönetiminin koronavirüs salgınının sebep olacağı ekonomik etkileri önlemek için hazırladığı 2 trilyon dolarlık paket için anlaşma sağlandı. 

Uluslararası haber ajansı Reuters’ta yer alan habere göre, Amerika Birleşik Devletleri Senatosu ve Beyaz Saray yönetimi bütçe konusunda anlaşmaya vardı.

ABD’nin İkinci Dünya Savaşı sonrasında savaşı müttefik ülkelere yaptığı Marshall Planı’nın yurtiçin versiyonu olarak lanse edilen kurtarma paketi ile zor durumdaki sektörlere yardım yapılarak olası işsizlik dalgalarının önüne geçmek hedefleniyor.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin dün konu ile ilgili Demokrat Parti Senato Yetkilisi Chuck Schumer ile bu konu ile alakalı bir görüşme gerçekeştirmişti. 

Anlaşma sonrası ABD basınına konuşan Schumer “milyonlarca Amerikalıyı bu karanlık ekonomik zamanlarda korumak için bu paketi geçireceğiz” dedi.

Fed Pazartesi günü, Covid-19 salgınından etkilenen ekonomiyi desteklemek amacıyla bu hafta boyunca toplam 625 milyar dolarlık tahvil alacağını açıklamıştı.

Fed açıklamasında, ABD ekonomisinin Covid-19 salgınının neden olduğu çok büyük bir zorlukla karşı karşıya olduğunun altı çizilerek, hane halkları, küçük işletmeler ve büyük işverenler için benzeri daha önce görülmemiş kredilerle destek sağlanacağına dikkat çekilmişti.

25/03/2020 10:23
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ABD, Amerika Birleşik Devletleri Senatosu, Beyaz Saray amerika, koronavirüs anlaşması, Koronavirüs, haber, kıbrıs, kktc, kıbrıs haberleri
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.