ABD'den açıklama: Huawei ile anlaşma yakın!

ads ads ads ads
04/11/2019

ads
ABD'den açıklama: Huawei ile anlaşma yakın!

Uzun zamandır ABD ile Çinli firmalar arasındaki ticaret yasağı devam ediyor. Fakat bu durum yavaş yavaş ortadan kalkacak gibi duruyor. Bu ticaret yasağı nedeniyle, Huawei bir takım lisans sorunları yaşıyordu.

ABD ile Çinli firmalar arasındaki ticaret yasağı, uzun bir süre sonra çözülecek gibi görünüyor. 6 ay önce yani mayıs ayında Huawei, Donald Trump tarafından kara listeye alınmış ve ticaret yapılması engellenmişti. Çinli telefon üreticisi Huawei'nin başını yakan ticaret yasağı sonucunda, yeni Mate 30 serisinde Google uygulamalarını telefona ekleyememişti. Yeni gelişmelere göre ABD Ticaret Bakanlığı Sekreteri Wilbur Moss, ABD ve Çinli firmalar arasındaki ticaret yasağı hakkında konuştu.

Wilbur Moss, ABD menşeli şirketlerin Huawei ile tekrar iş birliği yapabileceklerini açıkladı. Bu gelişme sayesinde ABD şirketlerinin Huawei'ye parça satışı ve lisans problemlerinin giderilmesinde büyük bir adım atılmış olacak.

Lisans başvurusunda 206 firmanın Trump yönetiminden izin istediği ve bahsi geçen şirketlere çok yakında izin verileceği belirtildi. Anlaşmanın tekrar sağlanması sonucunda Huawei elektronik parça satışının yanı sıra, Google ile tekrardan anlaşma sağlayıp, Mate 30 serisine Google uygulamalarını ekleyebilir.

04/11/2019 22:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ABD’den açıklama: Huawei ile anlaşma yakın!, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.