ABD'den Suriye'deki Beyaz Baretlilere 6,6 milyon dolarlık yardım

ABD Başkanı Trump, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı ve Dışişleri Bakanlığı'na, Suriye'de görev yapan Beyaz Baretliler'e yaklaşık 6,6 milyon dolarlık yardım yapması için izin verdi.

ads ads ads ads
15/06/2018

ads
ABD'den Suriye'deki Beyaz Baretlilere 6,6 milyon dolarlık yardım

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Suriye’de görev yapan Beyaz Baretlilere yapılan yardıma dair açıklama yaptı.

Açıklamada, "Başkan, USAID ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Suriye'de hayati öneme sahip çalışmalar yapan Suriye Sivil Savunma'ya verilmek üzere yaklaşık olarak 6,6 milyon dolarlık yardım teklifini onayladı." ifadesine yer verildi.

ABD'nin Beyaz Baretliler'i "güçlü" bir şekilde desteklediğine vurgu yapılan açıklamada, grubun Beşşar Esed rejiminin kimyasal saldırılarına maruz kalanlar dahil olmak üzere, Suriye'de 100 binden fazla kişinin hayatını kurtardığına işaret edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu kahramanca ilk yardım grubu dünyanın en tehlikeli işlerinden birini yapıyor ve kasıtlı olarak Suriye rejimi ve Rus hava saldırılarının hedefi oluyor. 2013 yılından beri 230'dan fazla cesur yardımsever Suriyeli sivilleri kurtarmaya çalışırken hayatını kaybetti."

Kaynak: AA

15/06/2018 13:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: amerika, suriye
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.