AB'den "Sudan'a destek" çağrısı

ads ads ads ads
25/06/2020

ads
AB'den "Sudan'a destek" çağrısı

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Sudan'ın desteklenmesi gerekiyor. Sudan'ın dönüşümü ve uluslararası finansal sisteme yeniden entegrasyonu için bütün ortakları, birlikte çalışmaya çağırıyorum." dedi.

Borrell, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Sudan Ortaklık Konferansı'ndaki konuşmasında, "Sudan, bugün Afrika'da bir umut ışığı gibidir. Ülkenin tam demokratik sisteme geçişi güçlü biçimde desteklenmelidir. Sudan halkını yüzüstü bırakamayız." ifadesini kullandı.

AB olarak Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk liderliğini tanıdıklarını anımsatan Borrell, ülkedeki bütün siyasi güçlerin ve aktörlerin Başbakan'a destek yönünde birlik olması gerektiğini vurguladı.

Borell, Sudan'da geçici yasama konseyinin hızlı bir şekilde kurulmasının ve sivil devlet yönetiminde uzlaşılmasının siyasi geçişin anahtarı olduğuna dikkati çekerek, "Orduyu geçişi korumaya ve desteklemeye, silahlı grupları bu fırsatı kaçırmamaya ve yeni Sudan'ın parçası olmaya, Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçlerini reform ve seçim yolunda birlik olmaya ve uyumu sürdürmeye çağırıyorum." diye konuştu.

SALGINA RAĞMEN REFORM

Sudan'da son dönemde pek çok önemli yasa değişiklikleri yapıldığına değinen Borrell, "Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle daha da kötüleşen duruma rağmen siyasi reformların devam etmesi gerekiyor." dedi.

25/06/2020 22:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: AB, Sudan, borell
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.