ABD’nin doğusunda kar fırtınası

ads ads ads ads
17/01/2022

ads
ABD’nin doğusunda kar fırtınası

ABD’nin Doğu kıyısında etkili olan kar fırtınası nedeniyle Georgia, Virginia ve Kuzey Carolina eyaletlerinde acil durum ilan edilirken, 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

ABD’nin doğu kıyısındaki eyaletlerinde etkili olan kar fırtınası hayatı olumsuz etkiledi. Dün kar kalınlığının 25 santimetreye ulaştığı Kuzey Carolina eyaletinde bir aracın yoldan çıkması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Eyaletteki Brevard Üniversitesi’ne ait bir yurdun çatısının yoğun kar nedeniyle çöktüğü bildirilirken olayda yaralanan olmadığı açıklandı. Florida’da ise kasırga nedeniyle 30 prefabrik ev ve 25 konutta hasar meydana geldi.

235 KİŞİ ELEKTRİKSİZ KALDI

Georgia, Kuzey Carolina, Güney Carolina ve Florida eyaletlerinde dün toplamda 235 bin kişi elektrik kesintisi yaşarken, Georgia, Virginia ve Kuzey Carolina eyaletlerinde acil durum ilan etti. Georgia Eyalet Valisi Brian Kemp sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu gece ve yarın sabah mümkünse evde kalın ve yola çıkmayın. Eyaletimizin birçok yerinde kış fırtınaları etkili olacak" dedi.

17/01/2022 20:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ABD’nin doğusunda kar fırtınası
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.