Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu yeni partide yer alacak mı?

ads ads ads ads
10/09/2019

ads
Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu yeni partide yer alacak mı?

AK Parti'den istifasının ardından yeni parti kuracağını resmen ilan eden Ali Babacan, Abdullah Gül'ün parti çalışmalarına destek verdiğini, Ahmet Davutoğlu ile yakın dost olduklarını ancak izledikleri yöntem ve üslubun oldukça farklı olduğunu ifade etti.

Yeni parti kuracağını resmen ilan eden ve çalışmalara başladıklarını duyuran Ali Babacan, Karar gazetesinden Ahmet Taşgetiren ve Yıldıray Oğur'un 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurulacak olan yeni partide yer alıp almayacaklarına ilişkin soruya da yanıt verdi.

BABACAN'IN KURACAĞI PARTİDE KİMLER OLACAK?

Babacan, kurulacak olan partide toplumun her kesiminden insanların olduğunu ifade ederek henüz bu aşamada bir isim veremeyeceğini söyledi:

"Kendiliğinden bize gelen insanlar toplumun her kesiminden. Bu doğal bir şekilde böyle gelişiyor. Türkiye'nin en önemli sorun alanları özgürlük, adalet ve ekonomi. Bizim bu konularda samimi bir şekilde çalışacağımıza insanlar inanıyor. Toplumsal araştırmalarda ekonomi daha ön planda bir sorun."

Eski ekonomi bakanı, "ahlaki sorumluluk hissederek" partiye katkıda bulunmaya gelen insanların olduğunu belirterek, "Samimiyetle söyleyeyim, bu kadar beklemiyordum. Bu kadar geniş kesimlerden, bu kadar donanımlı insanların bu kadar erken aşamada çalışmaya istekli olacağını beklemiyordum" ifadesini kullandı.

ABDULLAH GÜL PARTİDE YER ALACAK MI?

Babacan, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, cumhurbaşkanlığı makamından ayrıldığı için tarafsız kalmak istediğini ve bir siyasi parti çatısı altında olmak istemediğini söyledi; ancak parti çalışmalarına destek verdiğini belirtti: "Bizim çalışmalarımıza tam destek veriyor. Ayda bir veya iki defa görüşüyoruz. Bilgi ve tecrübelerinden istifade ediyoruz."

AHMET DAVUTOĞLU PARTİDE YER ALACAK MI?

Eski Başbakan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yakın dost olduklarını söyleyen Babacan, "Ancak siyasetteki önceliklerimiz, izlediğimiz yöntem ve üslup oldukça farklı. Şu anda bizim geleceğe bakmamız gerekiyor ve tam anlamıyla bir ekip çalışması yapmamız gerekiyor" sözlerini sarf etti.

NE OLMUŞTU?

AK Parti'den istifa eden ve yeni parti kuracağını ilan eden eski Başbakan Yardımcısı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın partisinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da yer alacağı iddia edilmişti.

10/09/2019 09:14
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.