Abohorlular’ın ilk buluşma heyecanı

ads ads ads ads
19/09/2016

ads
Abohorlular’ın ilk buluşma heyecanı

Değirmenlik Belediyesi ile Cihangir Muhtarlığı iş birliğinde dün birincisi gerçekleştirilen Abohorlular (Cihangirliler) etkinlikte buluştu

Devrim DEMİR- Havadis

“Abohorluların Buluşma Günü Etkinliği”nin birincisi dün Cihangir Spor Kulübünde gerçekleşti. İlk buluşmaya oldukça yoğun katılım olurken, birbirlerini uzun yıllar görmeyen Abohorlular duygusal anlar yaşadı.

Cihangir Spor Kulubü, açık alanda yapılan etkinlikte katılan misafirlere Kıbrıs’a özgü, “Çörek, hellim, yine orta Mesarya’nın geleneksel yemeği bulamaç ve meyve suyu” ikramı yapıldı. Güne özel yine, köyde yaşayan ve şu an hayatta olmayan yüzlerce resim sergilendi. Değirmenlik Halk Dansları ekibi, katılanlara coşkulu anlar yaşattı.

Çocuklara özel hazırlanan oyun parklarında, çocuklar gönüllerince eğlenirken yine çocuklara özel birçok etkinlik yapıldı. Günün anlam ve önemini hatırlamak üzere anı defteri hazırlanırken, katılımcıların duygu ve düşünceleri ölümsüzleştirildi. Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal ve Cihangir Muhtarı Mehmet Reis kısa birer konuşma yaptı.

Mehmet Reis: Sosyal Medya üzerinden kenetlendik

Etkinliği düzenleyen Cihangir Muhtarı Mehmet Reis, amaçlarının Abohorlular’ın bir arada olmasının ve bunun devamının gelmesi olduğunu söyledi.

Reis: “Birçok yerde panayırlar düzenlenir ve köylüler bir araya toplanır. Biz bu yıl birincisini yaptığımız toplantıda ticari bir amaç düşünmedik esas hedef bütün köylülerin bir araya gelmesi. Her yıl yapmayı planlıyoruz, ilk deneyimimiz olduğu için eksiklerimizi görmek isteriz. Köyde yaşayan ve şu an hayatta olmayanların fotoğraflarını toparlayarak bir sergi açtık. Sosyal medya üzerinden kenetlenerek, bu güzel günü duyurmaya çalıştık. Değirmenlik Beleiyesi ve katılımcılara sonsuz teşekkürle” dedi.

Osman Işısal: Sevgi ve saygı bir arada

Buluşma etkinliğinde söz alan Değirmenlik Başkanı Osman Işısal ise belediye olarak katkı koymadıklarını Cihangir Muhtarı’nın taleplerini yerine getirmek için gereğini yaptıklarını söyledi. Işısal, “Önemli olan köylülerin bir arada olması sevgiyi saygıyı görmek. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.

FOTOĞRAFLAR: BAHADIR AYNA 

19/09/2016 10:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Abohor, Abohorlular, Cihangir
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.