HABER KIBRIS

Acı Badem Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

ads
20/04/2019

ads
Acı Badem Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Acı badem yağı kabızlığı giderici özellikleri ile bilinen aynı zamanda bedenin ve zihnin yorgunluğunu gidermede faydalıdır. Göğüsün yumuşamasına yardımcı olmanın yanı sıra öksürüğün kesilmesine de faydalıdır.

Genellikle cilt bakımında kullanılan acı badem yağı kadınların ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Cildi güzelleştirme, cildi gençleştirme, ciltteki hücrelerin yenilenmesini ve cilt bakımı için oldukça faydalı olan bir yağdır. Kuru ciltler için çok iyi nemlendirme özelliğine sahip bitkisel yağlararasındadır.

  • Kış aylarında kuruyan cildi nemlendirmek için kullanılır.
  • Öksürüğün kesilmesinde etkilidir.
  • İdrarı arttırır.
  • Kurtların düşmesine yardımcı olur.
  • Kan şekerinin yükselmesini engeller.
  • Yorgunluğun giderilmesini sağlar.
  • Stresi ve siniri alır.
  • Cilt çatlaklarına iyi gelir.
  • Makyaj öncesi cildi hazırlar.
  • Makyajın temizlenmesinde kullanılır.
  • Erkekler tıraştan sonra kullanırsa ciltlerinde ferahlık hissederler.
  • Kuru ciltlerdeki pullanma ve dökülmeyi önler.
  • E vitamini içerir, cildin genç kalmasını sağlar.
  • Güneşten oluşan yanıkları tedavi eder.
  • Kabızlığı gidererek rahatlama sağlar.

 


Acı Badem Yağının Cilde Faydaları

Deri Hastalıklarının Tedavisinde Doğal ve Etkili Bir İlaçtır 

Sağlıklı bir cilt için en gerekli vitaminler; A, B ve E vitaminleridir. Acı badem yağı, bu vitaminlerden bol miktarda içerdiğinden, cilt için birçok faydası bulunmaktadır.

Gün boyu yıpranan ve tahriş olan cildi, eski sağlığına kavuşturmak için etkili bakım yapmayı sağlar. Cildi derinlemesine besler, nemlendirir ve yumuşaklık kazandırır.

Yaralı ve kaşıntılı deri hastalıklarını tedavi eder. Egzama ve sedef olmak üzere, yaşamı olumsuz etkileyen cilt hastalıklarının tedavisinde doğal bir ilaç olarak kullanılabilecek kadar faydalıdır.

Cildi Yeniler

Yaşlanma etkileri, özellikle bayanların en büyük sorunudur. Acı badem yağı, cildi tazeler, ölü derinin atılmasını sağlar. Siyah nokta ve akneleri temizler. Kırışıklıkları giderir. Yaşlanma etkilerini ortadan kaldırır. Yüze, pürüzsüz bir görünüm kazandırır.

Göz Altı Morluklarını ve Şişliklerini Azaltıcı Etkisi Vardır

Bazı kişilerde, yorgunluk ve vitamin eksikliklerine bağlı olarak göz altında morluklar ve şişlikler oluşur. Acı badem yağı, göz altı rahatsızlıklarının tedavisinde faydaları olan bir yağdır.

Her gece, yatmadan önce göz altına acı badem yağı sürülürse, bir hafta sonra, göz altındaki morluk ve şişlikerin kaybolduğu görülür.

Güneş Işığının Zararlı Etkilerini Ortadan Kaldırır

Bazı durumlarda mecburiyetten dolayı güneş ışığına maruz kalındığında, yüz başta olmak üzere ciltte yanık bir tabaka oluşur.

Bu yanık deriyi ciltten atmak için, acı badem yağı kullanılabilir. Acı badem yağı, yanık derinin atılmasını sağladığı gibi, cilde hak ettiği nemi ve yumuşaklığı da kazandırır.

El ve Ayak Bakımı İçin İdealdir

Acı badem yağı bol miktarda çinko içerir. Bu da, cilt için faydalı olmasını sağlayan en önemli özelliğidir. Cilt, acı badem yağını hızlı bir şekilde emer. El ve ayaklar için kullanılan özel içerikli kremlerden daha etkilidir. Üstelik kokusu da aromatiktir.

Çatlak Tedavisi İçin Kullanılır

Özellikle kış aylarında sık karşılaşılan dudak kuruması ve çatlaması için acı badem yağı, tedavi etme özelliğine sahip yapıdadır.

Dudaklardaki çatlaklığı giderir ve yumuşaklık kazandırır. Ağrı kesici özelliği vardır. Selülit tedavisinde de olumlu etkileri vardır.

Makyajı Temizlemek İçin Kullanılır

Piyasada makyaj temizlemek için birçok kozmetik ürünü satılmaktadır. Acı badem yağı, tüm makyaj temizleyicilerden daha etkilidir. Üstelik, cildi makyaj ürünlerinden arındırırken aynı zamanda ölü derinin atılmasını ve gözeneklerin açılmasını sağlar.

Saç Sağlığı İçin Faydalıdır

Acı badem yağı, vücut ve cilt sağlığı için faydalı olduğu kadar, saç sağlığına da faydalıdır. Saç derisini besler, saçlara canlılık ve parlaklık kazandırır.

Saçların dökülmesini önlediği gibi, kırılmasını ve tahriş olmasını da önleyerek saç sağlığını korur. Saçlar için tek başına uygulanabileceği gibi, zeytinyağı ve hint yağı gibi diğer sağlıklı yağlarla karıştırılarak da kullanılabilir. Birçok saç bakım ürününden daha iyi etki gösterir.


Acı Badem Yağının Kullanımı

Acı badem yağı, günlük olarak kullanılabilir. Ağız yoluyla veya harici yöntemlerle kullanılabilecek niteliktedir.

Ağız yoluyla alınacağı zaman, suyla karıştırılarak daha kolay içilir.

Harici olarak da, cilde veya saça masaj şeklinde uygulanabilir. İstenildiği takdirde, diğer yağlarla karıştırılarak kür hazırlanır.


Acı Badem Yağının Yan Etkileri

Acı badem yağı, temelde badem yağı olsa da, bazı durumlarda zararları vardır.

İlk olarak, saklama koşullarına uygun olarak, güneş ışığından uzakta, ağzı sıkıca kapatılarak muhafaza edilmelidir. Acı badem yağı, tatlı badem yağıyla karıştırılmamalı, dikkatli kullanılmalıdır. Çünkü, zehirleyici özelliği vardır.

Özellikle, diyabet hastası olanlar ve hamilelik-emzirme döneminde olanlar, doktora danışmadan kullanmamalıdır. Yanlış ve fazla kullanımı, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Genel olarak acı badem yağı, sağlıklı bitlkisel yağlar sınıfında yer alsa da, sağlık ve cilt için birçok faydası bulunsa da, günlük olarak kullanımına dikkat edilmeli, önerilen miktarlar aşılmamalıdır.

Dahili kullanım için günlük bir çay kaşığı, harici kullanım için de, pamuğa batırılarak istenilen bölgeye tampon uygulanması yeterli olacaktır.

Kaynak:Acı Badem Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Bu habere tepkiniz:
TAGS: acı badem yağı, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2019 Digihaber Portal Services Ltd. Haber Kıbrıs.