Adamos Katsantonis ile Yıltan Taşçı’dan 10. Yıl Konseri

ads ads ads ads
13/02/2014
TAK

ads
Adamos Katsantonis ile Yıltan Taşçı’dan 10. Yıl Konseri

  Kıbrıslı Türk müzisyen Yıltan Taşçı ile Kıbrıslı Rum müzisyen Adamos Katsantonis, birlikte sahneye çıktıkları 10’uncu yılı kutlamak amacıyla konser verdiler.

Katsantonis ve Taşçı, 12 Şubat 2004 tarihinde ilk sahneye çıktıkları Atatürk Kültür Merkezi’nde 10 yıl sonra yine aynı tarih ve aynı günde, aynı kostümlerle sahne alarak “Aynı Yolda 10 Yıl” konseri verdiler.

10 yıl önceki gibi ilk konsere “Aynı Gökyüzü Altında” şarkısı ile başlayan ikili, Lefkoşa Türk Belediyesi Orkestrası eşliğinde ilk bölümde özgün bestelerini, ikinci bölümde ise Kıbrıslı Türk ve Rum müzisyenlerden kurulu Birleşik Kıbrıs grubu ile anonim şarkıları seslendirdiler.

Konser öncesinde ise Katsantonis ile Taşçı’nın 2004-2014 yılları arasında verdikleri konserleri ve eylemleri yansıtan fotoğraflardan oluşan sergiyi 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat açtı.

TALAT: “TOPLUMSAL YAKINLAŞMAYA KATKI”

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, konser öncesinde yaptığı konuşmada, Yıltan ile Adamos’un çok önemli bir iş yaptıklarını, 10 yıl önce kaçan barış fırsatının tekrar kaçmaması için toplumsal yakınlaşmaya katkı yaptıklarını ifade etti.

2. Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs’ta barışın; halkların çözümü benimsemesi, istemesi ve toplumların buna hazırlanmasıyla mümkün olacağını kaydederek, iki sanatçının bu anlamda önemli katkıları olduğunu söyledi.

İki sanatçı için “İki Cesur Yürek” adlı kitap yayınlandığını söyleyen Talat, “Bu çabalarını sürdürmelerini diliyorum” dedi.

Konuşmasının ardından Talat’a, Katsantonis ile Taşçı tarafından temsili “barış diploması” ile fotoğraf albümü takdim edildi.

HACIDİMİTRİU

AKEL Avrupa Parlamentosu üyesi Takis Hacidimitiru da iki sanatçının büyük bir kültürel olay gerçekleştirdiğini belirterek, Kıbrıs sorununun çözümü dileğinde bulundu.

TAŞÇI VE KATSANTONİS

Yıltan Taşçı, 10 yıl önceki ilk konserdeki gibi aynı kostümlerle sahne aldıklarını belirterek, konserde 10 yıl boyunca ürettikleri şarkılardan örnekler sunacaklarını ifade etti.

Adamos Katsantonis de Türkçe “İyi akşamlar, seni çok seviyorum” sözleriyle seyircileri selamlayarak, Kıbrıslı Türk ve Rumların aynı kültürün parçaları olduğunu söyledi.

Katsantonis de Kıbrıs sorununun çözülerek Birleşik Kıbrıs’ın kurulması dileğinde bulundu.

13/02/2014 09:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: yıltan taşçı, Adamos Katsantonis
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.