10-16 Mayıs Engelliler Haftası kutlanıyor

10 - 16 Mayıs tarihleri arasında Dünya Engelliler Haftası kutlanacak

ads ads ads ads
09/05/2011
TAK

ads
10-16 Mayıs Engelliler Haftası kutlanıyor

K.T Engelliler Federasyonu ve Federasyona bağlı K.T Görmezler Derneği, K.T Bedensel Engelliler Derneği, Spastikleri Koruma Cemiyeti, K.T Zihinsel Engelliler Derneği ve K.T İşitme - Konuşma Engelliler Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 - 16 Mayıs tarihleri arasında Dünya Engelliler Haftası’nı kutlayacak.

K.T Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk imzasıyla yayınlanan açıklamada, K.T Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu’nun yarın saat 09.30’da Atatürk Anıtı’na, 09.45’te de Dr. Fazıl Küçük’ün Anıttepe’deki mezarına çelenk koyup saygı duruşunda bulunacağı bildirildi.

Engelliler Federasyonu’nda 10.15 - 11.15 arası basın toplantısı düzenlenecek. 12 Mayıs İşitme – Konuşma Engelliler Günü, 13 Mayıs Ortopedik ve Spastikler Günü, 14 Mayıs Zihinsel Engelliler Günü, 15 Mayıs Ruhsal Engelliler Günü ve 16 Mayıs genel kapanış günlerinde dernek başkan ve yetkilileri çeşitli program ve etkinliklere katılacak.

Yücetürk açıklamasında, engelliler haftasında tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, KKTC’de de engellilerin sosyal ve ekonomik sorunlarının dile getirilip devlet yetkililerinin dikkatinin çekileceğini kaydetti. Yücetürk, hafta boyunca engellilerin başta eğitim ve istihdam olmak üzere genel sorunlarını içeren 14 maddelik genel istem paketinin de tüm mercilere iletileceğini açıkladı.

PROGRAM

Açıklamaya göre, Federasyon ve Yönetim Kurulu üyeleri, yarın saat 12.00’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, 14.30’da Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, 16.00’da da Başbakan İrsen Küçük’ü ziyaret edecek.

11 MAYIS

11 Mayıs Çarşamba Görme Engelliler Günü münasebetiyle K.T. Engelliler Federasyonu ve Yönetim Kurulu üyeleri, saat 09.00’da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşecek.

Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları ise saat 11.00’de K.T. Görmezler Derneği ve K.T. Engelliler Federasyonu’nu ziyaret edecek.

Mehmet Ali Tatlıyay Eğitim Kültür Salonu’nda 11.15 - 13.00 saatleri arası görme engelli sanatçılar Mehmet Geçit ve Ercan Topaloğlu’nun katılacağı ve federasyona bağlı dernek üyeleri, Rauf Raif Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okulu öğrencileri, Girne 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve DAÜ’den temsilcilerin katılacağı kokteylli dayanışma partisi yer alacak.

K.T. Engelliler Federasyonu ve Yönetim Kurulu üyeleri saat 16.00’da İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile görüşecek.

12 MAYIS

12 Mayıs Perşembe, İşitme - Konuşma Engelliler Günü münasebetiyle saat 09.00’da K.T. Engelliler Federasyonu ve Yönetim Kurulu üyeleri Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyaret edecek.

13 MAYIS

13 Mayıs Cuma, Ortopedik Engelliler Günü münasebetiyle saat 10.30’da K.T. Engelliler Federasyonu ve Yönetim Kurulu üyeleri Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer’i ziyaret edecek.

Federasyon ve Yönetim Kurulu üyeleri saat 11.30’da Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, saat 14.30’da K.T. Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Adem Huduti’yi ziyaret edecek.

14 MAYIS

14 Mayıs Cumartesi, Zihinsel Engelliler Günü münasebetiyle K.T. Zihinsel Engelliler Derneği’nin günle ilgili basın bildirisi, 15 Mayıs Pazar günü Ruhsal Engelliler'le ilgili basın bildirisi yayınlanacak.

16 MAYIS

16 Mayıs Pazartesi günü ise, haftayla ilgili sonuç bildirgesi yayınlanacak.

09/05/2011 11:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kutlanıyor
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.