Adıyaman'da deprem

Depremde 13 kişi yaralandı.

ads ads ads ads
24/04/2018

ads
Adıyaman'da deprem

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 03.34'te meydana gelen deprem Adıyaman'ın yanı sıra çevre illerde de hissedildi. Vatandaşları uykuda yakalayan deprem nedeniyle büyük panik yaşandı. İlçe merkezi ve bağlı köylerinde yapıların bazıları yıkıldı. Depremde 13 kişi yaralandı.

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.34'te merkez üssü Samsat olan 5,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sarsıntının yerin 14,4 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi.

Vatandaşları uykuda yakalayan deprem nedeniyle büyük panik yaşandı. İlçe merkezi ve bağlı köylerinde yapıların bazıları yıkıldı. Depremde 13 kişi yaralandı.

Samsat Kaymakamı Sedat Sezik, Samsat ve köylerinde can kaybının yaşanmadığını, 13 hafif yaralı olduğunu ve can kaybının olmadığını söyledi.
Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ise, sağlam yapılarında yıkıldığını dile getirerek, eski evlerinde depremde yıkıldığını söyledi.

İlçede AFAD, 112, UMKE ve itfaiye ekipleri bulunuyor. AFAD'ın çevre 4 ilden takviye ekibin yola çıktığı öğrenildi.

Samsat ilçesinde artçı depremler devam ederken, ekipler alan taramasını sürdürüyor.

24/04/2018 09:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Adıyaman, deprem
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.