AFAD Acil Çağrı Uygulaması: Tek tuşla acil çağrı

ads ads ads ads
06/02/2023

ads
AFAD Acil Çağrı Uygulaması: Tek tuşla acil çağrı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından acil yardım çağrısı yapma imkanı veren AFAD Acil Çağrı Uygulaması hayat kurtarıyor. Uygulama, telefon şarjı bitse dahi, konum bilgileri sisteme işlendiği için afetzedelere ulaşma imkanı sağlıyor.

İçişleri Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından hazırlanan AFAD Acil mobil uygulaması afetzedelere ulaşmayı kolaylaştırıyor.

Peki AFAD Acil mobil uygulaması nasıl kullanılır? AFAD Acil mobil uygulaması ile neler yapılabilir?

AFAD Acil Çağrı Uygulaması nasıl kullanılır?

Afet öncesinde, afet anında ve afet sonrasındaki ihtiyaçların tek uygulamada karşılanması için geliştirilen AFAD Acil mobil uygulaması tüm IOS ve Android'lere App Store ve Google Play aracılığıyla indirilebiliyor.

AFAD Acil uygulamasının telefona indirilmesinin ardından, telefon numarasının girilmesi gerekiyor.

Kısa mesaj ile gelen şifrenin girilmesi ve telefon numarasının doğrulanmasının ardından uygulama, TC kimlik numarasının girilmesi ve konum yetkisinin verilmesiyle aktif hale geliyor.

AFAD Acil mobil uygulamasının Tek Tuşla Acil Çağrı fonksiyonu, GSM hatlarındaki yoğunluğun önüne geçerek, acil çağrı görüşmesinin internet üzerinden yapılabilmesine, konum servisleri ile arayan kişinin bulunduğu noktanın tespit edilmesine olanak sağlıyor.

Afet bölgelerindeki AFAD Acil kullanıcıları, tek tuşla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşarak durumlarını bildirebiliyor, yardım taleplerini iletebiliyor. Ayrıca afet anında sesli görüşme imkanı olmayan afetzedeler ise uygulama içindeki hazır mesajları kullanarak iletişim kurabiliyor.

En Yakın Toplanma Alanı

AFAD Acil mobil uygulamasının ana ekranında bulunan harita üzerinde afetzedelerin tehlike ve risklerden uzak güvenli bir şekilde bir araya gelebilecekleri toplanma alanları da gösteriliyor. Vatandaşlar uygulama üzerinden kendilerine en yakın toplanma alanını bularak, bu noktaya yol tarifi alarak ulaşabilir.

Grafik: Hafize Yurt

trthaber

 

06/02/2023 12:58
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: afad, acil, çağrı,
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.