AFP: Yunanistan donanması 'yüksek teyakkuz'a geçti

AFP'nin haberine göre Yunanistan donanması Türkiye'nin Meis yakınlarındaki sondaj faaliyetleri için Navitex yayınlamasının ardından 'yüksek teyakkuz'a geçerek Ege Denizi'ne savaş gemilerini konuşlandırdı

ads ads ads ads
22/07/2020

ads
AFP: Yunanistan donanması 'yüksek teyakkuz'a geçti

AFP'nin Yunanistan donanmasından bir kaynağına dayandırdığı haberine göre, Yunanistan Türkiye'nin Meis adası yakınlarında sondaj faaliyetlerine karşı "yüksek teyakkuz"a geçerek dünden itibaren Ege Denizi'ne savaş gemilerini konuşlandırdı.

AFP Yunanistan donanmasından bir kaynağının "Donanma birlikleri dünden itibaren güney ve güneydoğu Ege'ye konuşlandırıldı" sözlerini aktardı.

Türkiye'nin dün Meis adası yakınlarında "denizcilere duyuru" olarak bilinen Navtex yayınlayarak Oruç Reis gemisinin sismik araştırma gemisinin sondaj faaliyeti yapacağını duyurmasının ardından Yunanistan silahlı kuvvetleri harekete geçmişti.

Kıta sahanlığının ihlali açıklamasını yapan Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın Oruç Reis araştırma gemisine ilişkin sorusuna yazılı yanıt veren Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise "Yunanistan'ın bu maksimalist kıta sahanlığı iddiası uluslararası hukuka, içtihada ve mahkeme kararlarına aykırıdır" açıklamasını yapmıştı.

22/07/2020 19:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: yunanistan, türkiye, türkiye yunanistan gerilim,
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.