Ağaç araçların üzerine devrildi

ads ads ads ads
07/04/2017

ads
Ağaç araçların üzerine devrildi

Gemikonağı’nda yıllardır budanmayan asırlık okaliptüs ağacının dalları gürültüyle koparak altında park edilmiş araçların üzerine düştü

Gürsel KARAGÖZLÜ-Havadis

Gemikonağı’nda Sanayi bölgesinde dün öğle saatlerinde okaliptüs ağacının büyük bir dalı koparak park halindeki iki otomobilin üzerine düştü.

Şans eseri herhangi bir yaralanmanın olmadığı olayda, park halindeki araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Olay sonucu Gemikonağı sakinlerinden Adem Mestan’a ait BP 594 plakalı salon araç ile Güzelyurtlu Salih Arca’ya ait FS 961 plakalı cip araç hasar gördü.

O sıralarda bölgeden bir yayanın geçmiyor olması ve park halindeki araçlarda kimsenin bulunmaması olası bir yaralanmanın önüne geçti.

Vatandaşlar tedbir istedi

Devasal okaliptüs ağaçlarından kopan dalların gürültüyle araçların üzerine düşmesi bölgedeki kahvehane ve dükkanlardaki vatandaşların dışarıya koşmasına neden oldu.

Olay yerinde toplanan vatandaşlar, tedbir almayarak bu sonuca neden olan yetkililere öfke kustu. Bakımsızlık nedeniyle yıllardır tehlike saçan bu ağaçların budanması için birçok kez ilgililere müracaat ettiklerini ifade eden vatandaşlar, “Ancak kimse kılını kıpırdatmadı. Sonuç bu. Dalların düştüğü yerde bir insan da olabilirdi.” Diyerek tepkilerini ortaya koydu.

Araçlar üzerine düşen dalları Lefke Belediyesi ekipleri keserek bölgeden kaldırdı.

Rüzgârın dahi esmediği günlerde kilolarca ağırlığındaki ağaç dallarının koparak yola düştüğüne de dikkat çeken vatandaşlar, yetkililerin bir an önce önlem almasını ve ağaçların budanmasını istedi.

07/04/2017 10:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ağaç, okaliptüs, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.