Ağır Suç İşlemek İçin Gizli İttifak Kurdular

ads ads ads ads
21/11/2020

ads
Ağır Suç İşlemek İçin Gizli İttifak Kurdular

Haspolat-Lefkoşa’da gizli ittifak meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar Ikechukwu ORAKA, Obinna Stanley AGBIDIKE, İfeanyi Elvis IGWE, Alain Fodje BABILA, Sarah Rouxlee Mpofu bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mehmet Bayır olayla ilgili bulguları aktardı. Bayır zanlılar  Ikechukwu ORAKA, Obinna Stanley AGBIDIKE, İfeanyi Elvis IGWE, Alain Fodje BABILA, Sarah Rouxlee Mpofu'nun Haspolat'ta işlenen agır bir cürüm işlemek kasti ile gizli ittifak kurma suçlarından methalder olduklarını söyledi. Polis 20.11.2020 tarihinde saat 18.30 raddelerinde Haspolat Sanayi bölgesinde alınan ihbar üzerine yapılan kontrolde şüpheli görülen Zanlıların Demirhan Polis karakoluna davet edilerek yapılan sorugularında halen Güney Kıbrıs'ta yaşayan Nijerya uyruklu bir şahsın ve Zanlı Ikechukwu ORAKA’nın organize etmesi ile Zanlı Obinna Stanley AGBIDIKE, İfeanyi Elvis IGWE. Zanlı Alain Fodje BABILA ve Sarah Rouxlee Mpofu'yu yasadışı yollardan Güney Kıbrıs’a götürmek için anlaşıp bu amaç ile haspolat Sanayi bölgesinde buluşmak amacı ile gittiklerinin tespit edildiğini mahkemeye aktardı. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmada Zanlı Sarah Rouxlee Mpofu ilk yapmış olduğu beyanda Zanlı Fodje BABILA ile beraber Güney'e gitmek için sanayi bölgesine geldiklerini bir şahsın kendilerini gelip alacağı beyanında bulunduklarını beyan etti. Polis Zanlı Ikechukwu ORAKA ise yaptığı ilk beyanda Güney'de yaşayan bir şahsın organize etmesi ile zanlı Obinna Stanley AGBIDIKE ve Zanlı İfeanyi Elvis IGWE 'yu Güney'e götürmek için Haspolat’a gittiklerini beyan ettiğini ancak daha sonra gönüllü bir ifade verip Zanlı Obinna Stanley AGBIDIKE ve Zanlı İfeanyi Elvis IGWE 'nin kendi arkadaşları olduğunu ve BAE isimli şahıs ile buluşmak için Haspolat'a gittiklerini Güney'e geçmek amacı ile gitmediklerini. Zanlı Fodje BABILA ve Zanlı Sarah Rouxlee Mpofu'i tanımadığını beyanında bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini halen alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu belirterek zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.  (Kamalı Haber)

 

21/11/2020 14:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kechukwu ORAKA, Obinna Stanley AGBIDIKE, İfeanyi Elvis IGWE, Alain Fodje BABILA, Sarah Rouxlee Mpofu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.