Akdeniz Karpaz Üniversitesi Uzaktan Eğitimi Sürdürüyor

Akdeniz Karpaz Üniversitesi, Lefkoşa kampüsü yeniden düzenlendi

ads ads ads ads
06/05/2020

ads
Akdeniz Karpaz Üniversitesi Uzaktan Eğitimi Sürdürüyor

 Akdeniz Karpaz Üniversitesi (AKÜN), Lefkoşa kampüsünü, koronavirüs salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kurallar çerçevesinde sosyal mesafe olgusunu dikkate alarak yeniden düzenlediğini bildirdi.

AKÜN’den yapılan açıklamaya göre, yaşanan sürecin belirsizliği nedeniyle kampüslerde başta hijyen ve sosyal mesafe kurallarını titizlikle uyguladıklarını belirten AKÜN Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nesip Öğün şunları aktardı:

“Sosyal mesafe; Covid-19 gibi bulaşıcı hastalıkların yayılmasını yavaşlatmak için insanlar arasındaki yakın teması azaltma uygulamasıdır. Sosyal mesafe önlemleri arasında büyük grupların bir araya gelmesini sınırlamakla beraber, öğrencilerin sınıf ortamında da bu kuralı uygulayacak şekilde yeni bir düzenleme yapma ihtiyacı hissettik. Bu kapsamda, tüm dersliklerimizi sosyal mesafe kuralı gereği düzenleyerek, aynı zamanda öğrencilerin çok sık ziyaret ettikleri öğrenci işleri, uluslararası ofis ve muhasebe birimi gibi idari ofislerimizi de yeniden yapılandırdık. Bununla birlikte, okulun açılma ihtimaline göre kütüphanemizde de sosyal mesafe kuralını uygulayacağız.”

Hükümetin eğitim öğretime ilişkin kararlarını uyguladıklarını ifade eden Öğün, spor tesisleri ve kafeterya ile ilgili tüm fikri ve maddi hazırlıklarının tamam olduğunu belirterek okulun her köşesine dezenfektan cihazlarından yerleştirdiklerini söyledi.

KKTC’de üniversite eğitimi almak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu kaydeden Öğün, yeni eğitim dönemi için her türlü olasılığa hazır olarak eğitim sistemlerini düzenlediklerini kaydetti.

06/05/2020 09:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:  Akdeniz Karpaz Üniversitesi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.