Akel’den ‘’Altın Pasaportlarla’’ İlgili Tepki

Rum muhalefet partilerinden AKEL’in, Reuters Haber Αjansı’nda çıkan, Kamboçya başbakanı ve ileri gelenlerinin “Kıbrıs Cumhuriyeti” pasaportuna sahip olduklarına ilişkin haberlere tepki gösterdikleri ve Rum İçişleri Bakanlığı’nın, konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındığı bildirildi.

ads ads ads ads
18/10/2019

ads
Akel’den ‘’Altın Pasaportlarla’’ İlgili Tepki

Alithia gazetesi, Rum İçişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, ilgili habere değinilmeksizin, yatırım programının daha şeffaf ve güvenilir olabilmesine yönelik bazı takviyeler yapıldığının kaydedildiğini yazdı.
Gazete, AKEL’in Kamboçya’nın ileri gelenlerine pasaport verilmesini sert bir dille eleştirdiğini ve Anastasiadis Hükümeti’nin Güney Kıbrıs’ı bir kez daha “altın pasaport sektörü skandalına” sürüklediğini belirttiğini kaydetti.
Haberde, AKEL’in, pasaport alan kişilerin, haritada bile Kıbrıs’ı gösteremeyecek kişiler olabileceğini ifade ettiği ve hükümetten bu konuda izahat talep ettiği belirtildi.
Gazete, Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu’nun da konuyla ilgili açıklama yaparak, Reuters Haber Ajansı’nın haberindeki bilgilerin eksik olduğunu; pasaportların 2013 yılında verildiğini ve bugünkü kriterlerin çok farklı olduğunu söylediğini yazdı.

18/10/2019 15:23
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: akel, kamboçya, rum içişleri bakanlığı, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.