Akıllı lens seçiminde nelere dikkat edilmeli?

ads ads ads ads
07/01/2021

ads
Akıllı lens seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Halk arasında "akıllı lens" olarak bilinen trifokal lensler hakkında önemli uyarılarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Melih Türe, akıllı lens seçiminde göz yapısının mercek seçimi kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.

Son yıllarda katarak operasyonlarının dışında, gözlük kullanmak istemeyenlerde sıklıkla göz içi merceğini tercih ediyor. Halk arasında "akıllı lens" olarak bilinen trifokal lenslere dair bilgiler veren Op. Dr. Melih Türe, akıllı lenslerin; uzak, yakın ve orta mesafe gözlük kullanımına son verdiğini; ayrıca ömür boyu katarakt riskine son verdiğini belirtti. Türe, "Günümüz teknolojisiyle görme tabakası normal olan herkesi gözlükten kurtarma imkanına sahibiz. Özellikle son yıllarda mercek cerrahisine, lazer teknolojisinin de eklenmesiyle beraber mükemmele yakın sonuçlar almaktayız. Trifokal lenslere yeni jenerasyon multifokal lensler diyebiliriz" diye konuştu.

Göz yapısı iyi analiz edilmeli

Dr. Türe, katarakt rahatsızlığı olan ya da gözlükten kurtulmak isteyenlerin dikkat etmesi gerekenleri anlattı. Göz yapısının iyi analiz edilmesi gerektiğini, detaylı muayenenin şart olduğunu vurgulayan Türe, "Mercek seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar var. Günümüzde 2 ve 3 odaklı mercekler mevcut. 2 ve 3 odaklı mercek seçiminde en önemli faktör marka olduğu kadar, uygulanacak hastanın yaşı, sosyo-kültürel düzeyi, sosyal gereksinimler ve gözünün yapısıdır. Göz yapısı, mercek seçiminde en önemli faktörlerden birisidir. Marka, model ve teknolojik imkanlar kadar önemli olan diğer bir faktör ise uygulayan hekimin bu konudaki tecrübesidir. Hastaların en çok karşılaştığı problemler, ışık yansımaları gibi problemlerdir. Bu problemleri ortadan kaldıran yeni teknolojik merceklerle az oranda görülen bu sıkıntılar da ortadan kalkmıştır. Özellikle 40 yaş üstü hastalarımızda ömür boyu gözlükten kurtulmada akıllı mercek sistemi denenmiş, uzun yıllar boyu uygulanmış ve güzel sonuçlarını uzun yıllardır takip ettiğimiz güvenilir sistemlerdir" açıklamasında bulundu.

07/01/2021 13:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Akıllı lens, göz, sağlık
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.