Akıncı, Eide ile iki saat görüştü

Eide: Anladığım kadarıyla her iki taraf da nihai aşamaya geçmeye hazır, ancak henüz çözülmesi gereken konular var

ads ads ads ads
18/05/2017
HK

ads
Akıncı, Eide ile iki saat görüştü

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, bugün Liderlerle gerçekleştirdiği temasların ardından her iki liderin de Kıbrıs müzakerelerinde nihai aşamaya geçmeye hazır olduğunu görebildiğini söyledi.

Müzakereleri son aşamaya taşıma maksadıyla, öğle saatlerinde Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile görüşen Eide, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından da kabul edildi. Akıncı- Eide görüşmesi 2 saat sürdü.

“MEKİK DİPLOMASİSİNE DEVAM”

Eide, görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı’ndan ayrılmadan basına yaptığı açıklamada, Liderlerin dün yaptığı son planlanmış görüşmesinde kendisinden mekik diplomasisi yapmasını talep ettiklerini, bunun üzerine bugün her iki liderle görüştüğünü ve bu mekik diplomasisine devam edeceğini söyledi.

Eide, dünkü görüşmenin amacının, müzakerelerde hangi aşamada olunduğunun değerlendirilmesi ve garantör ülkelerin katılımıyla Cenevre’de beşli bir zirvenin yeniden toplanması için tarafların hazır olup olmadığının görülmesi olduğuna işaret etti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Gutteres’in dün yaptığı bir açıklamada, Birleşmiş Milletler’in yeni bir zirve çağrısı yapmaya hazır olduğunu ancak bunu her iki Lider tarafından uygun görüldüğü bir zamanda ve böyle bir konferansın makul bir başarı şansı olduğu zaman yapabileceğini açıkladığını da belirtti.

“HER İKİ TARAF DA NİHAİ AŞAMAYA GEÇMEYE HAZIR ANCAK…”

Eide, “Anladığım kadarıyla her iki taraf da nihai aşamaya geçmeye hazır, ancak henüz çözülmesi gereken konular var şu anda çözümlenmiş değiller. Mekik diplomasisine devam edeceğim, umarın en yakın zamanda bir sonuca varabiliriz. Bunun ne zaman olabileceğini söyleyemem, bu gelecek hafta içerisine kadar sarkabilir” dedi.

Basından soru almayan Eide, paylaşılabilecek gelişmelerin basına aktarılacağını söyledi.

Espen Barth Eide, ortak bir zemin oluşturmak için olumlu bir hava ve samimi istekle çalışmaların sürdürüldüğünü de ekledi.

18/05/2017 21:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: akıncı, eide, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.