Akıncı: Gençlerin layık olduğu yere gelmesi...

ads ads ads ads
11/09/2015

ads
Akıncı: Gençlerin layık olduğu yere gelmesi...

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk ve Rum futbol federasyonları arasında yürütülen sürecin, iki tarafın da kabul edeceği çerçevede sonuçlanmasının önemli olduğunu belirtti.

Akıncı, bütün temennilerinin artık Kıbrıs Türk gençlerinin de tribünlerden sahaya inmesi olduğunu, gençleri de sahalarda görmek istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu’nu kabul etti.

SERTOĞLU: “UZUN BİR ARADAN SONRA…”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, dün akşam uzun bir aradan sonra Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyerek Cumhurbaşkanı ile görüşme sonrası bilgi alışverişi yapmak istediklerini belirtti.

AKINCI: "GENÇLERİN LAYIK OLDUĞU YERE GELMESİ..."

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, Kıbrıs Türk gençliğinin genelde spor, özelde ise futbol alanında layık olduğu yere gelmesi arzusu içinde olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Bu kadar yıl bu alanda sıkıntılar yaşanmaktadır. Sizin başlattığınız ve kulüpler ile birlikte hep beraber yürüttüğünüz bir süreçtir. Bu sürecin tabii ki iki tarafın da kabul edebileceği bir çerçevede sonuçlanması önemli.

“BÜTÜN TEMENNİMİZ KIBRIS TÜRK GENÇLERİNİN ARTIK TRİBÜNLERDEN SAHAYA İNMESİ”

Kıbrıs sorununa bulunacak çözüm çerçevesinde nihai bir şekle girecektir konu... Ancak süreci ne kadar erken başlatırsak o kadar yararlıdır. Bütün temennimiz, Kıbrıs Türk gençlerinin bu konuda artık tribünlerden sahaya inmeleridir. Kıbrıs Türk gençleri maçları yıllardır tribünlerden ya da televizyon ekranlarında izlemektedir. Biz artık bunun bitmesini ve onları sahada görmeyi istiyoruz.”

Cumhurbaşkanı Akıncı, süreçte gerek birey olarak gerekse makam olarak desteğini ve katkılarını sürdüreceğini ifade etti.  

11/09/2015 16:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Mustafa Akıncı, hasan sertoğlu, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.