Akıncı: Mektubun içeriğini kısa süre içerisinde açıklayacağım!

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e mektup gönderdiğini açıkladı

ads ads ads ads
10/07/2019

ads
Akıncı: Mektubun içeriğini kısa süre içerisinde açıklayacağım!

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ı kabul ederek görüştü.

Cumhurbaşkanı Akıncı, toplantı sonrasında Cumhurbaşkanlığı'ndaki basın mensuplarına yaptığı açıklamada, görüşmede ele alınan konuları değerlendirdi. Akıncı yaptığı açıklamada Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e mevcut durumu anlatan bir mektup gönderdiğini söyledi. Akıncı, mektubun içeriğini kısa süre içerisinde açıklayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın, New York ziyareti öncesinde bugün her iki liderle de temas yaptığını belirterek, bunun BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan her rapor çalışmaları sırasında ve Güvenlik Konseyi toplantısı öncesinde yapılan rutin bir görüşme olduğunu ifade etti.

“Bu çerçevede, Sayın Spehar’ın New York’a gidişinden önce durum değerlendirmesi yaptık, Kıbrıs sorunuyla ilgili görüş alış verisinde bulunduk” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, görüşmede ele alınan konularla ilgili bilgi de verdi.

Cumhurbaşkanı, “Bir yandan iki toplum arasındaki güveni artırmak ve o yönde gelişmeler sağlamak için fikirler oluşturmaya çalışırken bir yandan da bunun tersine ortaya çıkan olaylar dikkatle izlediğimiz ve üzerinde hassasiyetle durduğumuz konulardır. Bunlardan bir yenisi, bildiğiniz gibi Larnaka Havaalanı’nda yaşanan olaydır. Otobüs sahibine ve içindeki Avrupa’dan gelmiş turistlere yönelik taciz, saldırı olayıdır. Bunu, etraflıca Sayın Sphear’a anlattık ve bu konunun ne kadar hassas olduğunu ve bizleri ne derece üzdüğünü ve bunun tekrarının yol açabileceği sorunları kendisine etraflıca izah ettik. Bunları başta Sayın Anatasiadis olmak üzere Rum yetkililere iletmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını talep ettik. O da bu durumu çok iyi anladığını ve gerekeni yapacağı sözünü verdi “ dedi.

BM GENEL SEKRETERİNE MEKTUP

Rum lider Anastasiadis’in BM Genel Sekreteri’ne sıklıkla mektup yazdığının ve bu mektupların kamuoyuna da yansıdığını anımsatan Cumhurbaşkanı Akıncı, şöyle dedi:

“Biz, yeri ve gereği varsa bunu yaparız, her gün her saat Genel Sekreter’e mektup yazmayız. Ama, son zamanlarda içinde bulunduğumuz koşulları değerlendirerek, Sayın Genel Sekreter’e doğrudan hitap etme ihtiyacını duyduk, o anlamda bir mektubu bugün, kendi devlet kanallarımız aracılığıyla New York’a ulaştırdık, bir kopyasını da Sayın Elizabeth Spehar’a bugün elden verdik. Mektup muhatabına, yani Sayın Genel Sekreter’e ulaşınca içeriğiyle ilgili kamuoyunu da bilgilendireceğim.”

Bugünkü toplantıda bunlar dışında da değerlendirmeler yapıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı, yer ve zamanı geldikçe bunların da kamuoyuyla paylaşacağız.”

10/07/2019 21:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Akıncı: Mektubun içeriğini kısa süre içerisinde açıklayacağım!, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.