Akıncı, Spehar görüşmesini yorumladı

ads ads ads ads
11/01/2019

ads
Akıncı, Spehar görüşmesini yorumladı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar arasındaki görüşme tamamlandı. Elizabeth Spehar’in mekik diplomasisi uzun süredir deva ediyor. Spehar sabah saatlerin Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile görüştü. Cumhurbaşkanı Akıncı, Spehar ile görüşmesinin ardından basın açıklaması yaptı. Akıncı, Spehar, ile görüşmesinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e mesaj gönderdiklerini anlattı. Akıncı: Guterres’e adil, eşit ve varılan mutabakatlara mutabık bir çözüm için uğraştığımız mesajını gönderdik.

Spehar’ın New York’ta bilgilendirme toplantısı yapacak

Cumhurbaşkanı Akıncı, Elizabeth Spehar’ın kendisi ve Anastasiadis ile yaptığı görüşmeyi New York’ta bir bilgilendirme toplantısı ile BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e aktaracağını söyledi. Akıncı,

“Rum tarafı siyasal eşitliği içselleştiremiyor”

Akıncı: Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Kıbrıslı Türklerin siyasal eşitliğini içselleştiremiyor. Biz Kıbrıs Türk halkı olarak bunu kabul edemeyiz. Bu durum Kıbrıs sorununa vurulabilecek en büyük darbedir. Guterres’in Kıbrıs sorununa daha fazla ilgi göstermesi gerek.

11/01/2019 18:06
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Akıncı, Spehar görüşmesini yorumladı, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.