Akropolis’te barış çiçekleri açtı

Lefkoşa’nın Güneyi’ndeki Akropolis Parkı’nda gerçekleştirilen iki toplumlu organizasyona Turizm ve Folklor Araştırmaları Derneği da katkı koydu

ads ads ads ads
23/05/2017
HK

ads
Akropolis’te barış çiçekleri açtı

Kıbrıslı barışseverler Güney Kıbrıs’ta, Lefkoşa- Akropolis Parkı’nda 21 Mayıs Pazar akşamı biraraya geldi.

Kıbrıs ortak kültürünü birarada yaşamak için gerçekleştirilen etkinliği AKEL organize etti. Otobüslerle taşınan katılımcı gruplar  ve halk,  polis eskortu eşliğinde etkinlik yerine ulaştırıldı. Gerçekleştirilen iki toplumlu festival alanında  Kıbrıslı Türk – Kıbrıslı Rum standlar, yiyecek ve içecek servisi, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum karikatüristlerin ve “AKEL’in yeniden yakınlaşma faaliyetleri” fotoğraf sergisi kuruldu.  Selamlama konuşmasını AKEL M.K.Genel Sekreteri  Andros  Kiprianu  yaptı.

Şarkılarıyla iki toplumlu koro, Kıbrıslıtürk Grup “Limestone”, Müzik Grubu “Onirovates”, Kullis Theodoru/Umut Albayrak, Maria ve Mihalis Konstantinu. Şiirlerle Thodosis Pieridis, Yannis Ritsos, Tefkros Anthias, Nazım Hikmet, Neşe Yaşın, Yorgos Moleskis/Dolgun Dalgıçoğlu, Andis Kanakis/Arif Albayrak,  Mihalis Hritofidis / Gürgenç Korkmazel, Yorgos Frangos, Alasyos, Maria Siakalli. Tiyatroda: “Aristofanis’in Zenginliği” Paravasi Limbion.  Danslarımızda: İki Toplumlu Müzik ve Dans TUFAD – Vasilica Kültür Grubu, İki Toplumlu Grup “Kıbrıs” ve HASDER halkdansları grubu geceye katkı koydu. Paskalis Papapetru’nun “Maden İşçileri” filmi, “Zülfü Livaneli ve Maria Faranduri” konserinden bir bölüm, Panikos Hrisantu’nun “Beynimizde Yeniden Birleşme” filmi de sunuldu. 

Festival  “Köklerimizden Hareketle Geleceğe Doğru İlerliyoruz” sloganı ile gerçekleştirildi. Ortak kültürümüz, ortak organizasyonda birlikte yaşandı. Türk, Rum, Maronit, Ermeni ve Latin birarada eğlendiler. Etkiliğine katılan, kültürümüzü sahiplenen ve yaşatılması için uğraş veren, gerçek Kıbrıslılar iki dilde müzikler, şarkılar, danslarla barış ve dostluk mesajı verdiler.                                                                  

23/05/2017 11:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Akropolis
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.