Aldatma Oranı En Yüksek 10 Meslek

ads ads ads ads
23/11/2016

ads
Aldatma Oranı En Yüksek 10 Meslek

Hileye neden başvururuz hiç düşündünüz mü? Bazen olduğumuz konum ya da sahip olduklarımız bize yeterli gelmez ve fazlasını kazanmak isteriz daima. Bu sebeple oynadığımız basit bir oyunda bile hileye başvururuz. Zamanla içimizdeki bu dürtü bizde alışkanlığa döner ve karşılaştığımız her güçlükte yalana, hileye sığınız. Dünya, hala kadınların mı yoksa erkeklerin mi daha yalancı olduğunu tartışıyor. Bu duruma cinsiyetin etkisi ne ölçüdedir bilinmez ama yalan, aldatma ve hile ne yazık ki hayatımızın bir parçası.

Aldatmaya dayalı birçok inceleme ve araştırma yapıldı. Çoğunu TV ekranlarından ya da dergi sayfalarından duymuşsunuzdur. Sizler için hazırladığımız listede ise konuya çok daha farklı bir yönden yaklaşacağız. Mesleklerinizin yalan söyleme potansiyelinizi etkilediğini biliyor muydunuz? Hazırladığımız liste hem karşı cinse söylenen yalanları hem de işlerinde söyledikleri yalanları kapsıyor. Dilerseniz oldukça ilginç sonuçlarla karşılaşacağınız yalan söyleme oranı en yüksek mesleklere birlikte göz atalım.

İşte karşınızda aldatma oranı en yüksek 10 meslek:

10 Bilgi İşlem Çalışanları



Boşanma oranları raporları gösteriyor ki internet, aldatma ya da aldatılma durumunun en büyük sebebi. Sosyal medya ve sohbet odaları, normalde mümkün olmayacak birçok kişi ile bağlantı kurmaya imkan veriyor. Sonuç böyle olunca da yeni biriyle tanışmanız sadece saniyelerinizi alıyor. Bilgi işlem çalışanları herkesten fazla internette zaman harcadığı için olası tuzaklara düşmeleri daha da artıyor.

9 İtfaiyeciler



İtfaiye çalışanlarının diğer birçok meslekten daha yüksek oranda boşanma oranına sahip olduğu bilinen bir gerçek. Ama bu oranın 3 kat daha fazla olduğu gerçekten şaşırtıcıdır. Kuşkusuz boşanmaların büyük bir kısmının nedeni eşini aldatmadan kaynaklıdır.

İtfaiye sektöründe çalışanlar insan hayatı açısından en büyük tehlikelerden bazıları olan duman ve ateş ile karşı karşıya kalıyorlar. Böyle tehlikeli ve bazen de travmatik koşullar altında çalışan kişilerin ruhsal sıkıntılar geçirmesi normal gibi duruyor.

8 Yönetici Asistanları



Yönetici asistanlarında aldatma son yıllarda artış göstermiştir. Sebebinin neden kaynakladığı henüz bilinmiyor ancak durum gittikçe ciddileşiyor.

7 Hemşireler



Erkek hemşire sayısında 1970’lerden beri artış olmasına rağmen hala kadın egemen olduğu meslek kolundan bahsediyoruz. Bu meslek, uzun vardiyalar ve sürekli hasta ile temas içinde olmanın psikolojik yükü ile boğulmuş stresli bir pozisyondur. Araştırmalara göre depresyon oranı en yüksek ilk 10 meslekten biri hemşireliktir. Bazı hemşireler aldatmayı karşısındakini oyalama taktiği olarak kullanmaktadır.

6 Avukatlar



Bu listede avukatlarla karşılaşmak bazılarımız için şaşırtıcı olmamıştır. Avukatlar savunma söz konusu olduğunda, işleri gereği etik olmanın dışına çıkabilirler. Tüm avukatlar elbette yalan söylemez ama çoğunluğu için bunu söylemek oldukça zor. Avukatların bir konuyu manipüle etme ustalıkları da bilinen bir gerçektir.

5 Ev Hanımları



Hiçbir iş evde kalan anneden daha kutsal değildir. Evin ağır işleriyle boğulan ev hanımları üzerine bir de eşiyle iletişim sıkıntısı yaşadığında ruhsal açıdan sıkıntıya düşebilirler. Bu durumda sağlıklı karar verememeleri de gayet doğal.

4 Polisler



Polislerin de aldatma potansiyellerinin yüksek olduğu bilinen bir gerçektir. Düzensiz vardiya, uzun çalışma saatleri, fiziksel ve zihinsel stres gibi nedenler bu durumun asıl sebepleri olarak göze çarpıyor.

3 Doktorlar



Bir bayan için doktorluk kariyerine sahip biriyle yuva kurmak sanırım etrafa caka satmanın en güzel yolu. Bu kariyerin cinsiyet önyargısı olmasa da araştırmalar aldatan hekimlerin öncelikle erkek olduğunu göstermektedir. Erkek doktorların eşlerini en çok aldattıkları bireyler ise iş yerinde çalışan hemşireler.

2 Öğretmenler



Bu listede en şaşırtıcı mesleklerinden biri kesinlikle öğretmenlerdir. Öğretmenler araştırmalara göre aldatma yüzdesi en yüksek olan ve en yaygın mesleklerden biridir. Öğretmenlerin çoğunluğunun erkek olduğu bilinen bir gerçek. Fakat bayan öğretmenler aldatmada daha büyük bir orana sahip. Son 10 yılda artan öğretmen öğrenci skandalları, bu konuyu destekler nitelikte görünüyor.

1 Finans Sektörü



Ünlü psikologlardan bazıları neden güçlü erkeklerin daha yüksek aldatma oranına sahip olduğunu araştırdı. Profesyonel ortamlarda son derece çekici ve arzu edilen kişilerin yüksek gelirleri, yoğun seyahat programları ve rutin iletişimlerden kaynaklandığı sonucu ortaya çıktı. Bu kriterlere dayanarak finans sektöründeki erkeklerin en yüksek aldatma yüzdesine sahip olması hiç şaşırtıcı değil. 

23/11/2016 09:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: aldatma oranı yüksek meslekler
MANŞETLER

HK KADIN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.